07:59 18.06.2020

У Харкові планується створити єдину систему відеоспостереження

2 хв читати
У Харкові планується створити єдину систему відеоспостереження

Влада Харкова спільно з правоохоронними органами працює над створенням в місті єдиної системи відеоспостереження.

"Ми бачимо дуже потужний фундамент для реалізації даного проекту і розуміємо, для того щоб якісно підняти рівень безпеки в місті, треба зробити не так багато", - цитує прес-служба заступника міського голови Харкова Олега Дробота.

За його словами, в місті вже встановлено понад 3,5 тис. камер, є програмне забезпечення і якісний інтернет-зв'язок між місцями, де встановлені камери.

"Наше завдання сьогодні - об'єднати всі ці камери в одну систему, щоб правоохоронці могли отримувати доступ до цього відеопотоку не за паперовими запитами, які обробляються кілька днів, а автоматично. Ця інформація повинна бути з цифровим слідом і відповідною аналітикою, яка дозволить оперативно відпрацьовувати ситуації щодо різних правопорушень", - сказав Дробот.

Він повідомив, що Нацполіція надала інформацію про те, де ще необхідно встановити додаткові камери, які завдання вони мають виконувати і якою аналітикою володіти.

"Встановлені в потрібних місцях 300 камер можуть на десятки відсотків збільшити розкриваність злочинів, зменшити рівень злочинності і загалом підвищити безпеку в місті", - сказав Дробот.

Він нагадав, що система відеоспостереження вже є в навчальних і медичних установах, більшості парків, скверів та місцях масового перебування людей. Також частина камер встановлена на перехрестях і магістралях міста, деякі з них оснащені функцією розпізнавання номерних знаків, кольору автомобіля тощо.

Планується, що після впровадження єдиної системи відеоспостереження вся інформація з міських камер буде надходити на центральний сервер, розміщений на базі міськради, а доступ до неї буде надано тільки відповідним правоохоронним органам і міським структурам.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА