08:09 18.06.2020

Порошенко взяв участь у зустрічі лідерів ЄНП з питань Східного партнерства

2 хв читати
Порошенко взяв участь у зустрічі лідерів ЄНП з питань Східного партнерства

П'ятий президент України, лідер "Європейської Солідарності" Петро Порошенко взяв участь у зустрічі лідерів Європейської народної партії (ЄНП) з питань Східного партнерства.

Як повідомляє прес-служба "Європейської солідарності" в середу, в заході також взяли участь президент Європейської народної партії Дональд Туск, президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн, президент Республіки Кіпр Нікос Анастасіадес, Федеральний Канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович , глави урядів Болгарії, Ірландії, Латвії, Словенії лідери інших політичних партій - членів ЄНП.

Порошенко висловив глибоку вдячність лідерам Європейського Союзу та Європейської народної партії за постійну активну підтримку України як у протидії російській агресії, так і реалізації реформ, спрямованих на зміцнення демократичних інститутів, прискорення економічного розвитку і всебічного зближення з Євросоюзом.

"Подальший розвиток Східного партнерства після 2020 року має відображати чіткі європейські устремління асоційованих з ЄС країн - України, Грузії і Молдови - і передбачати нові інструменти для більш глибокої політичної та економічної інтеграції в ЄС", - зазначив п'ятий президент України.

Також Порошенко висловив надію на політичну підтримку з боку ЄНП та подальшого головування Німеччини в Раді ЄС євроінтеграційного курсу України.

Лідер "Європейської Солідарності" поінформував лідерів Європейської народної партії про ситуацію на Донбасі, тривалу повзучу анексію Росією Азовського моря і Керченської протоки, порушення прав людини і мілітаризацію Кримського півострова, а також посилення кібератак і дезінформаційних кампаній проти України.

Порошенко висловив надію на рішення червневої Європейської Ради щодо продовження на шість місяців антиросійських секторальних санкцій і закликав європейських лідерів до подальшого посилення обмежувальних заходів проти РФ.

П'ятий президент підкреслив важливість посилення уваги з боку міжнародної спільноти до стану дотримання українською владою принципів верховенства права і незалежності правосуддя, а також запобігання практики політично мотивованих переслідувань.

"На ваших очах відбуваються реванш, політична помста і політично мотивовані переслідування опонентів, активістів, волонтерів, військових. Під ударом опинилися демократія і верховенство права в Україні - основні елементи спільних цінностей, Угоди про асоціацію, наших відносин з ЄС і НАТО. Це - прямий шлях до міжнародної ізоляції України, охолодження відносин із Заходом і повернення в орбіту впливу Кремля ... Що стосується мене особисто, то я вистояв проти російської агресії в найскладніші часи, а тому вистою і перед політично мотивованим переслідуванням з боку нової влади. Головне сьогодні - не Порошенко, а збереження демократичної європейської України", - резюмував лідер "Європейської Солідарності".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА