09:01 18.06.2020

Кількість заражених коронавірусом в Пекіні за останні сім днів перевищила 150 осіб

2 хв читати
Кількість заражених коронавірусом в Пекіні за останні сім днів перевищила 150 осіб

У Пекіні з 11 червня виявлено 158 інфікованих COVID-19, повідомила медична влада столиці Китаю.

Станом на 00:00 годин четверга основна частина хворих зафіксована в районі Фентай - 113 осіб. Епіцентром поширення інфекції став розташований там оптовий ринок сільгосппродукції "Синьфаді". Інфіковані виявлені також у восьми інших районах Пекіна.

Пекінська газета "Бейцзін жибао" попередила в четвер, що небезпека поширення коронавірусу продовжує залишатися вкрай серйозною.

"Беручи до уваги, що оптовий ринок є найбільшим торговим центром реалізації сільськогосподарських продуктів у Пекіні з великої логістикою, великою кількістю персоналу, його мобільністю, ризик поширення епідемії дуже великий, контроль складний. Не виключено, що зростання кількості нових виявлених випадків захворювання буде зберігатися протягом певного періоду часу", - зазначило видання.

За повідомленнями провінційної влади, нові хворі виявлені в інших регіонах країни, зокрема, в провінціях Чжецзян, Хебей, Ляонін, Сичуань, місті центрального підпорядкування Тяньцзінь. Усі вони тією чи іншою мірою і формою контактували з працівниками ринку "Синьфаді".

Влада столиці назвала ситуацію в столиці "надзвичайно серйозною". У зв'язку з цим в Пекіні з вівторка діє другий рівень реагування на надзвичайні ситуації.

Як повідомлялося, з вівторка введені масштабні обмежувальні заходи. Скасовано тисячі авіарейсів між Пекіном і іншими районами Китаю, введено заборону на виїзд за межі міста автомашин таксі, столична влада закликала всіх жителів відмовитися від "поїздок не першої необхідності" і залишатися вдома, закриті всі початкові і середні школи столиці, учні переходять на дистанційний режим навчання, припинено роботу університетів, всіх розважальних і спортивних об'єктів.

У районі Фентай введений "режим воєнного часу", в мікрорайонах, розташованих поблизу ринку "Синьфаді", введені жорсткі карантинні заходи.

За минулу добу в Китаї виявлені 36 нових випадків зараження коронавірусом, із них 28 хворих в активній формі і вісім безсимптомних носіїв, повідомив Держкомздоров’я КНР на своєму офіційному сайті в четвер.

З активних випадків 24 зафіксовані всередині країни, 21 із них - в Пекіні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА