19:14 18.06.2020

ВР ухвалила закон про обмеження відкриття справ про банкрутство боржників у період карантину

1 хв читати
ВР ухвалила закон про обмеження відкриття справ про банкрутство боржників у період карантину

Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект №3322 про внесення змін до Кодексу України щодо процедур банкрутства, який, зокрема, встановлює на період дії карантину і протягом 90 днів після його скасування заборону на відкриття провадження у справах про банкрутство боржників-юросіб за заявками кредиторів.

За відповідний документ проголосували 307 народних депутатів на пленарному засіданні в четвер.

Згідно із законопроектом, дія обмеження на відкриття справ про банкрутство боржників у період карантину може бути поширена на борги, що виникли з 1 лютого 2020 року.

"З метою запобігання хвилі банкрутств, яка може настати внаслідок затяжних протиепідемічних та карантинних заходів та падіння економічної активності підприємств, уже сьогодні необхідно, стратегічно обмірковуючи шляхи подолання кризових моментів, враховувати специфіку процедур банкрутства та вживати превентивних заходів, створюючи відповідні законодавчі механізми", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Закон також встановлює, що комітет кредиторів і забезпечений кредитор можуть припинити проведення аукціонів з продажу майна боржника, йдеться в документі.

Авторами законопроекту є Сергій Тарута (партія "Батьківщина"), Дмитро Наталуха, Олексій Мовчан (обидва - фракція "Слуга народу") і Ярослав Рущишин (фракція "Голос").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА