21:09 18.06.2020

Кабмін зобов'язав голову "Укравтодору" підписати мирову угоду з іспанською Elsamex

2 хв читати
Кабмін зобов'язав голову "Укравтодору" підписати мирову угоду з іспанською Elsamex

Кабінет Міністрів розпорядженням затвердив оновлений проект мирової угоди між Агентством автомобільних доріг України ("Укравтодор") та іспанською компанією Elsamex S.A., спрямованої на запобігання пред'явленню позову до України на суму понад EUR5,8 млн.

Розпорядженням №698 від 17 червня 2020 року Кабмін переніс реалізацію виплат за зазначеною угодою з 2019 на 2020 фінансовий рік і уповноважив голову "Укравтодору" Олександра Кубракова підписати мирову угоду замість раніше звільненого Славоміра Новака.

"Вибірка коштів для здійснення оплати компанії Elsamex S.A. та їх обслуговування здійснюватиметься в межах коштів, передбачених у держбюджеті України. Суттєвого впливу на бюджет у зв'язку з мирним врегулюванням спору на умовах проекту мирової угоди з компанією Elsamex S.A. та "Укравтодором" не очікується, відкриття нової бюджетної програми не потребує", - йдеться в тексті пояснювальної записки.

Як повідомлялося, в травні 2019 року Кабінет Міністрів затвердив проект мирової угоди між "Укравтодором" та іспанською компанією Elsamex S.A., спрямованої на запобігання пред'явленню позову до України на суму понад EUR5, 8 млн.

Проект мирової угоди передбачає повне та остаточне врегулювання спору на таких умовах: "Укравтодор" виплатить Elsamex за рахунок кредитних коштів Європейського банку реконструкції і розвитку суму в розмірі EUR1,178 млн за фактично виконані роботи (у період із 31 грудня 2013 року до 4 липня 2014 року); "Укравтодор" зобов'язується відкликати свою заяву про примусове стягнення коштів за гарантію виконання зобов'язань, раніше подану ЄБРР, та повернути банківську гарантію Elsamex.

Elsamex S.A. на початку 2014 року стала переможцем міжнародного тендера на експлуатаційне утримання ділянки дороги в Україні і мала отримувати оплату своїх послуг не за виконані обсяги робіт, а за експлуатаційний стан автомобільної дороги після приведення її у відповідність до необхідного рівня експлуатації.

Згідно з пілотним контрактом, підписаним 31 грудня 2013 року, Elsamex S.A. планувала здійснювати експлуатаційне утримання ділянки від Бродів до Стрия (км 434 +230 - км 621+500) автомобільної дороги М-06 Київ-Чоп.

За умовами контракту, зазначена компанія мала не лише здійснювати капітальний ремонт двох об'єктів, розташованих на ділянці - обхід Олеська (км 464+500 - км 471+350) і Гамаліївської дамби (км 527+300 - км 529+300), а й облаштовувати додаткове освітлення, пункти вагового контролю, метеостанції. Перші ремонтні роботи планувалося розпочати навесні 2014 року.

Уже в серпні 2014 року стало відомо, що "Укравтодор" підписав з компанією "Онур" (Туреччина) контракт на реалізацію зазначеного проекту замість договору з Elsamex S.A, яка, за даними агентства, порушила умови контракту, так і не розпочавши роботи з відновлення дорожнього покриття на визначеній ділянці.

Elsamex створено в 1977 році, пропонує широкий спектр послуг, зокрема з утримання інфраструктури, консультування тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА