07:20 19.06.2020

Понад 60% українців виходили з дому щодня, незважаючи на карантин

3 хв читати
Понад 60% українців виходили з дому щодня, незважаючи на карантин

Протягом останнього тижня 90% населення один або більше разів виходили з дому, незважаючи на чинні карантинні обмеження, понад 60% виходять із дому щодня. Про це заявили фахівці Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) за результатами опитування, проведеного в період з 24 травня до 4 червня 2020 року.

"Дослідження показало, що в середньому кожен українець віком від 18 років і старше виходив на вулицю приблизно 10 разів на тиждень", - зазначається в звіті, оприлюдненому на сайті КМІС.

Серед українців віком понад 18 років 37% виходять з дому кілька разів на день, 22% - раз на день. Таким чином, майже 60% українців виходять на вулицю не менше разу на день.

21% виходив з дому більш ніж один раз на тиждень, 9% - один раз на тиждень.

Тільки 10% опитаних заявили, що не виходили з дому протягом тижня.

Зазначається, що жінки рідше виходять на вулицю, ніж чоловіки - серед тих, хто не виходив із дому протягом тижня майже в двічі більше жінок, ніж чоловіків. На думку дослідників, це пов'язано з тим, що очікувана тривалість життя жінок на 10 років більше, ніж у чоловіків, а літні люди рідше виходять з дому.

Серед чоловіків набагато більше тих, хто виходив з дому кілька разів на день, ніж серед жінок (48% чоловіків проти 28% жінок).

Найменше тих, хто взагалі не виходив з дому протягом тижня, серед людей віком 30-44 років, найбільше - серед людей віком 60 років і старше.

Серед тих, хто виходив з дому кілька разів на день, найбільше людей віком 30-44 років (46%) і 45-59 років (44%). Зазначається, що починаючи з 50 років - чим більше вік, тим рідше респонденти виходять з дому.

Серед тих, хто зовсім не виходив з дому протягом тижня, найбільше людей з неповною середньою освітою і нижче (30%), найменше - серед людей з вищою освітою (6%).

Найбільше тих, хто виходив з дому кілька разів на день, серед людей з вищою і середньою спеціальною освітою (однаково 38%), найменше - серед людей з неповною середньою освітою і нижче (30%).

Опитування проводилося методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на підставі випадкової вибірки номерів мобільних телефонів. Вибірка репрезентативна для населення віком 18 років і старше. До вибірки не були включені тимчасово окуповані території АР Крим, Донецької та Луганської областей. Всього проведено 4000 інтерв'ю.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 1,7% для показників близьких до 50%, 1,5% - для показників близьких до 25%, 1% - для показників близьких до 10%, 0,8% - для показників близьких до 5%, 0,4% - для показників близьких до 1%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА