11:18 19.06.2020

Венедіктова повідомила про закриття трьох проваджень, в яких фігурував Порошенко

2 хв читати
Венедіктова повідомила про закриття трьох проваджень, в яких фігурував Порошенко

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова закликала не політизувати кримінальні провадження, в яких фігурує п'ятий президент України Петро Порошенко, і наголосила, що три справи було закрито минулого тижня.

"Минулого тижня за відсутністю складу злочину було закрито три кримінальні провадження, відкриті за заявами про неправомірні, на думку заявника, дії зазначеної особи при призначенні членів Вищої ради правосуддя, про неправомірні дії щодо суддів Окружного адміністративного суду м. Києва та щодо законності призначення прем'єр-міністра України", - повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора з посиланням на слова Венедіктової на брифінгу напередодні.

В Офісі генпрокурора також зазначили, що Венедіктова закликала не політизувати процесуальні дії у провадженні, в якому Порошенку було повідомлено про підозру.

"Це провадження було відкрито за заявою глави Служби зовнішньої розвідки України. Якщо такий високопосадовець заявляє про злочин, невже це буде безперспективно з точки зору слідства і суду? (...) Якщо є справи, то їх треба або закривати, або переходити з ними в суд, і нехай суд вирішує. Це правильно, це демократично і це відповідає вимогам правової держави. Тому тут взагалі немає політики", - запевнила генпрокурор.

При цьому вона додала: "Якщо хтось хоче зробити касту недоторканних і не притягувати до відповідальності ні президентів, ні народних депутатів - давайте чесно про це повідомимо, і тоді не буде заяв про політичні переслідування там, де просто має працювати закон".

Говорячи про зміну запобіжного заходу Порошенку, Венедіктова пояснила: "Народний депутат заявляв на камери, він буде з'являтися і ні від кого не переховується. В понеділок він з’явився до суду, сьогодні - теж. До того ж він політик, народний депутат, виконує свої професійні повноваження і, враховуючи те, що він запевнив нас усіх і словами, і діями - чому не змінити запобіжний захід, щоб він продовжував виконувати свою політичну і професійну діяльність і з’являтися для проведення процесуальних дій? Це логічно, це законно, це нормально і правильно в демократичній державі. І це свідчить про відсутність політично вмотивованих переслідувань у нашій країні".

Вона також підтвердила, що для уникнення політичних маніпуляцій прокуратура клопотала про перенесення судового засідання у зв'язку із смертю батька народного депутата.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА