14:09 19.06.2020

Суд у Хмельницькому засумнівався в можливості притягнення Зеленського до юридичної відповідальності через його недоторканність

2 хв читати

Хмельницький міський районний суд у п'ятницю, 19 червня, розглянув справу про адміністративне порушення правил карантину президентом України Володимиром Зеленським та засумнівався в можливості притягнення глави держави до юридичної відповідальності через його недоторканність.

"Суддя Андрій Місінкевич вказав на необхідність офіційного тлумачення положень статті 105 Конституції України та визначення юридичної природи недоторканості глави держави, а отже, можливості його притягнення до юридичної відповідальності, в даному випадку адміністративної", - повідомляє прес-служба Хмельницького міськрайсуду в п'ятницю.

З огляду на це суд постановив зв'язатися з головою Верховного Суду стосовно скликання пленуму Верховного Суду для ухвалення рішення про звернення до Конституційного Суду України щодо офіційного тлумачення ч.1 ст.105 Конституції України "Президент України користується правом недоторканності на час виконання повноважень", в аспекті можливості притягнення президента України до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення під час виконання повноважень.

Як повідомлялося, 3 червня під час візиту до Хмельницького Зеленський із делегацією випив каву в місцевому кафе, яке, згідно з постановою Кабінету Міністрів України, не могло приймати відвідувачів у приміщенні мінімум до 5 червня. Відповідне фото оприлюднила прес-служба президента.

4 червня заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко сказав, що правоохоронці вивчать можливе порушення карантинних обмежень президентом України Зеленським під час робочої поїздки до Хмельницького.

"Коли Володимир Зеленський показав свій бюлетень у квітні 2019 року, його було оштрафовано за розголошення таємниці голосування. Тому компетентні органи поліції розглянуть це питання", - сказав Геращенко журналістам у четвер.

За порушення карантинних обмежень президентові загрожує штраф розміром 17 тис. грн, проте, за словами Геращенка, спочатку правоохоронці мають встановити, чи винен Зеленський у цьому інциденті.

10 червня у результаті проведеної перевірки поліцейські склали адміністративні матеріали за ст. 44-3 (порушення правил карантину людей) на власника кафе і відвідувачів, зокрема президента України Володимира Зеленського, керівника Офісу президента України Андрія Єрмака, його першого заступника Сергія Трофімова, головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, голову Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитра Габінета та хмельницького міського голову Олександра Симчишина.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА