17:03 19.06.2020

У Чорне море зайшов американський десантний корабель-док USS Oak Hill

2 хв читати
У Чорне море зайшов американський десантний корабель-док USS Oak Hill

Американський десантний корабель-док USS Oak Hill (LSD 51) зайшов увечері в четвер у Чорне море і приєднався до ракетного есмінця USS Porter (DDG-78) для проведення операцій із морської безпеки та зміцнення відносин з партнерами регіону і союзниками, повідомляє Генштаб Збройних сил України.

"Цей візит USS Oak Hill (LSD 51) - уже четвертий візит корабля ВМС США в 2020 році", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в п'ятницю на сторінці Генштабу ЗСУ в соцмережі Facebook.

USS Oak Hill (LSD 51) розгорнуто в складі Батаанской амфібійної групи готовності (ARG), разом з десантно-штурмовим кораблем USS Bataan LHD-5 (LHD 5) і транспортним амфібійним кораблем-доком USS NEW YORK (LPD 21), які зосереджені в Середземному морі.

На борту кораблів Батаанскої амфібійної групи готовності перебувають морські піхотинці 26-го морського експедиційного підрозділу.

"Операції Oak Hill разом з есмінцем USS Porter у Чорному морі надають нам ще одну можливість для підвищення безпеки на морі й розширення взаємодії з регіональними партнерами", - сказав комодор бойової амфібійної групи Батаан Ленс Лешер.

"Прибуття Oak Hill додасть динамічності морським піхотинцям у спроможностях десантування на берег та можливість реагування на кризи в Чорному морі, що забезпечить додаткову гнучкість місії командирам 6-го флоту США в наших постійних зусиллях щодо посилення безпеки та стабільності у регіоні", - додав він.

У Генштабі ЗСУ зазначають що Військово-морський флот США регулярно діє в Чорному морі відповідно до міжнародного права, включаючи Конвенцію Монтре.

Під час попередніх операцій USS Porter у Чорному морі корабель проводив маневрені операції з румунським фрегатом Regina Maria (F222).

6-й флот США, штаб-квартира якого розміщується в Неаполі, Італія, проводить повний спектр спільних і військово-морських операцій, часто спільно з союзними та міжвідомчими партнерами з метою просування національних інтересів і безпеки та стабільності в Європі та Африці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА