19:40 19.06.2020

Кабмін України рекомендує суб'єктам господарювання в період карантину встановити гнучкий графік роботи і пізніше починати робочий день

2 хв читати
Кабмін України рекомендує суб'єктам господарювання в період карантину встановити гнучкий графік роботи і пізніше починати робочий день

Кабінет міністрів України рекомендує суб'єктам господарювання на період дії карантину внести зміни до режиму і починати роботу о 9:00, 10:00 або більш пізній час.

Згідно з постановою уряду №500 від 17 червня 2020 року, органам виконавчої влади, іншим державним органам, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям незалежно від форми власності доручено забезпечити на період дії карантину застосування там, де це можливо, гнучкого режиму робочого часу, який передбачає різний час початку і закінчення роботи для різних категорій працівників, дистанційну роботу. Зміни вводяться з метою обмеження скупчення громадян у транспорті і на шляхах проходження на роботу і з роботи.

Також суб'єктам господарювання на період дії карантину рекомендовано (в разі необхідності) внести зміни до режиму їх роботи з метою встановлення початку роботи о 9:00, 10:00 або більш пізній час.

Встановити початок роботи о 10:00 або більш пізній час рекомендується підприємствам оптової і роздрібної торгівлі, які займаються ремонтом автотранспортних засобів і мотоциклів, поштовою та кур'єрською діяльністю, тимчасовим розміщенням і організацією харчування, страховою діяльністю, установам освіти, наданням соціальної допомоги, мистецтва, спорту, а також підприємствам сфери розваг і відпочинку.

Крім того, місцевим державним адміністраціям доручено розробити спільно з органами місцевого самоврядування та суб'єктами господарювання питання про можливість введення на період дії карантину графіків роботи підприємств, установ, організацій, що передбачають різний час початку (закінчення) їх роботи в залежності від територіального розташування, галузевої приналежності, специфіки виконання робіт або надання послуг.

Серед іншого, органам місцевого самоврядування рекомендовано розробити (скоригувати) маршрути руху громадського транспорту з урахуванням мінливих графіків роботи підприємств, установ, організацій для забезпечення можливості переміщення працівників на роботу і з роботи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА