19:55 19.06.2020

16,5 тис. правоохоронців залучаються щодня в Україні для забезпечення карантинних заходів, понад 700 вже захворіли на COVID-19

2 хв читати
16,5 тис. правоохоронців залучаються щодня в Україні для забезпечення карантинних заходів, понад 700 вже захворіли на COVID-19

Щодня для забезпечення карантинних заходів та безпеки в Україні залучається понад 16,5 тис. правоохоронців, повідомляють у Міністерстві внутрішніх справ країни.

"Із них 13,5 тис. поліцейських, із яких 509 задіяні безпосередньо для гарантування безпеки медзакладів, де проходять лікування інфіковані коронавірусом. До поліцейських щодня для забезпечення карантину долучаються 2 тис. нацгвардійців, 1,5 тис. прикордонників та 22 співробітники ДСНС", - йдеться в оприлюдненому у п'ятницю повідомленні.

Говорячи про роботу службовців системи МВС, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко сказав: "Із самого початку рятувальники, поліцейські, прикордонники, нацгвардійці та лікарі були і залишаються на передовій боротьби з COVID-19. Більшість особового складу залучалася до заходів щодо протидії розповсюдженню коронавірусу - від прикордонного оформлення, санітарних постів у найбільш постраждалих регіонах до розшуку осіб, хворих на коронавірус, які самовільно залишали лікарні. Працівники МВС - другі за ступенем ризику та за фактом зараження після лікарів".

Згідно з інформацією, в системі МВС України вже зафіксовано 709 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, 605 осіб одужали і 104 продовжують лікування.

У міністерстві також зазначили, що станом на п'ятницю, 19 червня, поліція склала 12 694 адміністративних протоколи за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Розпочато 169 кримінальних проваджень, зокрема за ст. 44 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Раніше парламентський комітет з питань бюджету підтримав постанову уряду №485 від 10 червня 2020 року про виділення 2,6 млрд грн на працівників системи МВС. Додаткові кошти планується спрямувати на виплати доплат у розмірі до 50% заробітної плати поліцейським, нацгвардійцям, прикордонникам та лікарям системи МВС, які лікують хворих на COVID-19.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА