20:38 19.06.2020

ФДМ планує приватизацію "Центренерго" на II кв. 2021 року

1 хв читати
ФДМ планує приватизацію "Центренерго" на II кв. 2021 року

Приватизація ПАТ "Центренерго" планується на другий квартал 2021 року, повідомив голова Фонду держмайна (ФДМ) Дмитро Сенниченко.

"Я підписав наказ про створення конкурсної комісії для визначення радника з приватизації "Центренерго". Зважаючи на те, що процедура приватизації триває від дев'яти до 11 місяців, продаж компанії ми плануємо у другому кварталі наступного року", - сказав Сенниченко на брифінгу у п'ятницю.

За його словами, продажу підприємства передуватиме ретельна підготовка.

"Звісно, менеджменту необхідно навести порядок у поточних справах", - зазначив він.

За даними, які оприлюднив Сенниченко, за результатами 2019 року "Центренерго" отримало прямі збитки у розмірі 1,98 млрд грн. Крім того, його кредиторська заборгованість становить 4 млрд грн.

"Основна наша ціль - здійснення приватизації цього активу, який вже багато-багато років є такою корупційною годівницею протягом усіх урядів. Щоб ні у кого не виникало бажання управляти цим підприємством, його необхідно швидко рухати на приватизацію", - наголосив Сенниченко.

Як повідомлялося, наприкінці травня президент України Володимир Зеленський повідомив, що ФДМ працює над підготовкою ПАТ "Центренерго" до приватизації.

"Багато чого говорять про "Центренерго". Компанія готуватиметься до приватизації. Фонд держмайна цим займається. У них є чіткий план", - сказав глава держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА