07:35 20.06.2020

Казахстан поетапно відновлює міжнародне авіасполучення

3 хв читати
Казахстан поетапно відновлює міжнародне авіасполучення

Казахстан з 20 червня поетапно відновить міжнародні рейси до Туреччини, Китаю, Південної Кореї, Таїланду, Грузії і Японії.

"Відповідно до рішення міжвідомчої комісії щодо недопущення виникнення та поширення коронавірусної інфекції на території Республіки Казахстан від 11 червня 2020 року, з урахуванням рекомендацій Міністерства охорони здоров'я, рівня епідеміологічної обстановки відповідно до карти Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) з 20 червня 2020 року поетапно поновлюються міжнародні польоти в Туреччину, Китай, Південну Корею, Таїланд, Грузію і Японію", - повідомила напередодні прес-служба міністерства індустрії і інфраструктурного розвитку.

Уточнюється, що кількість рейсів за міжнародними маршрутами буде виконуватися на основі діючих міжурядових угод про повітряне сполучення і в залежності від комерційного завантаження повітряних суден на кожному маршруті.

Згідно з інформацією Мініндустрії, рейси і продаж квитків здійснюватимуться відповідно до опублікованого на сайтах авіакомпаній розкладу, в міру зняття обмежень на переміщення громадян через державні кордони з вищезазначеними країнами і поліпшення епідеміологічної обстановки в умовах підвищених заходів санітарної безпеки, встановлених Казахстаном і відповідними країнами.

У кінці травня голова комітету цивільної авіації міністерства індустрії і інфраструктурного розвитку Талгат Ластаєв повідомив, що Казахстан опрацьовує питання поетапного відновлення міжнародного авіасполучення. Уточнювалося, що до першого етапу увійшли такі країни, як: Китай, Південна Корея і Азербайджан, до другого етапу - Туреччина, ОАЕ, Німеччина, Таїланд і Чехія.

Режим надзвичайного стану, введений в Казахстані в зв'язку із загрозою поширення коронавірусу, діяв з 16 березня до 11 травня. Виконання внутрішніх і міжнародних регулярних пасажирських рейсів було призупинено.

У Казахстані з 25 травня відновлено всі внутрішні перельоти.

Тим часом, повідомляється, що в частині міст Казахстану, включно з Алмати і Нур-Султаном, у майбутні вихідні дні будуть посилені карантинні заходи через зростаючу коронавірусну загрозу.

"З урахуванням ускладнення епідеміологічної ситуації та зростання захворюваності коронавірусної інфекції в низці регіонів Казахстану, МВК (міжвідомча комісія - ІФ-К) прийняла рішення про введення додаткових обмежувальних заходів у вихідні дні - 20-21 червня п. р.: у містах Нур-Султан, Алмати, Караганда, Шимкент, Павлодар і Екібастуз", - повідомила в четвер прес-служба уряду країни.

Зокрема, в містах припиняється робота торгово-розважальних центрів, торгових домів, мережевих магазинів, критих продовольчих і непродовольчих ринків, базарів, фітнес-центрів, обмежується робота громадського транспорту. Також припиняється робота парків, скверів, набережних, пляжів, аквапарків.

Об'єкти громадського харчування допускаються до роботи тільки на відкритому повітрі в вуличному форматі зі збереженням безпечної дистанції. Також буде обмежений вихід на вулицю людей старше 65 років.

Міжвідомча комісія також прийняла рішення закрити 20-21 червня в'їзд на територію туристичних зон, що розташовані поблизу від міст, які закриваються на карантин.

"МВК прийняла рішення про введення додаткових обмежувальних заходів у вихідні дні - 20-21 червня. (...) Закрити в'їзд в туристичні зони, територіально наближені до міст Нур-Султан, Алмати, Караганда, Шимкент, Павлодар і Екібастуз, відповідно до постанов головних санітарних лікарів регіонів, а особам, які перебувають у зазначених зонах - дотримуватися соціального дистанціювання", - йдеться в повідомленні, поширеному в четвер.

За останніми даними, в Казахстані зареєстровано 16 тис. 351 випадок зараження COVID-19, одужали від коронавірусу 10 тис. 195 осіб, кількість жертв від COVID-19 в країні досягла 113. Крім того, з 3 червня в країні виявлено 7 тис. 609 безсимптомних носіїв COVID-19, які до загальної статистики не увійшли.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА