16:58 20.06.2020

Офіс генпрокурора розпочав кримінальне провадження за фактом стеження за Порошенком

2 хв читати

Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження за заявою народних депутатів про стеження за п'ятим президентом України, лідером партії "Європейська солідарність" Петром Порошенком.

"Офіс генпрокурора відкрив провадження через стеження за Порошенком на автомобілях із номерами, відсутніми в реєстрі. Але розслідувати доручили ДБР", – написав нардеп фракції "Євросолідарність" Володимир Ар'єв на своїй сторінці у Facebook.

"Повідомляю, що за фактами, викладеними в заяві, Офіс генерального прокурора 12 червня 2020 року вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочав кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень співробітником правоохоронного органу – ІФ)", – зазначається у відповіді Офісу генпрокурора, оприлюдненій Ар'євим.

Як повідомлялося, 12 червня співголова фракції "Євросолідарність" у Верховній Раді Артур Герасимов заявив, що за Порошенком ведеться незаконне стеження. Він оприлюднив фотографії автомобілів з неіснуючими в базі номерними знаками, зафіксовані поблизу житла Порошенка. Герасимов зазначив, що "Європейська солідарність" вимагає від президента України Володимира Зеленського відповіді на запитання, хто і з якою метою санкціонує незаконне стеження за лідером партії.

"Учора неподалік від його дому були зафіксовані невідомі автомобілі марки Toyota та Volkswagen і мікроавтобус Volkswagen, у яких перебували невідомі люди, які відмовилися назватися. А щодо номерів, які були на цих машинах, то таких номерів в природі не існує. І в базі номерів цих номерів немає. Це свідчить тільки про одне: це номери прикриття, і підтверджує той факт, що за Петром Порошенком ведеться незаконне стеження", – зазначив Герасимов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА