20:01 20.06.2020

Черговий топ-менеджер Ferrexpo покидає компанію, на його місце призначать менеджера з Rio Tinto

3 хв читати
Черговий топ-менеджер Ferrexpo покидає компанію, на його місце призначать менеджера з Rio Tinto

Директор з маркетингу гірничорудної компанії plc з активами в Україні Джейсон Кіс (Jason Keys) заявив, що 30 вересня 2020 року покине Ferrexpo щоб вести буровий бізнес своєї родини.

Як повідомляється в прес-релізі компанії, Джейсон протягом багатьох років очолював відділ маркетингу та продажів групи.

На його місце буде призначений Бретт Солт (Brett Salt) головним директором з маркетингу з 1 липня 2020 року.

"Після тримісячної передачі повноважень від Джейсона Бретт офіційно візьме на себе повну відповідальність за маркетингову функцію групи з 1 жовтня 2020 року і буде базуватися в Сінгапурі", - пояснюється в прес-релізі.

Також уточнюється, що Бретт приєднується до Ferrexpo з Rio Tinto Iron Ore, де він нещодавно обіймав посаду генерального директора зі стратегії та розвитку, що відповідає за маркетинг залізної руди в Азії і Європі. До цього, протягом більш ніж 22-річної кар'єри в Rio Tinto, Бретт обіймав різні керівні посади в комерційних структурах, в яких брали участь провідні команди APAC (Азіатсько-Тихоокеанський регіон), Північної Америки, EMEA (Європа, Близький Схід і Африка) і колишнього Радянського Союзу. До його обов'язків входило виконання контрактів і переговори про ціну на продаж 340 млн тонн залізної руди на рік.

Виконуючий обов'язки генерального директора Ferrexpo Джим Норт зазначив, що під час роботи Джейсона в Ferrexpo він створив маркетингову команду світового рівня, яка успішно диверсифікувала портфель продажів групи за рахунок зміцнення відносин з виробниками преміальної сталі в регіонах EMEA і APAC.

Як повідомлялося, міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's Global Ratings (S & P) у червні знизило довгостроковий рейтинг гірничорудної компанії Ferrexpo з активами в Україні з "b" до "b-", зберігши прогноз "негативний" через ситуацію з корпоративним управлінням компанії. Негативний прогноз зазначає потенційну шкоду репутації або несприятливі операційні або фінансові події компанії.

Агентство, зокрема, вказує на те, що в березні Ferrexpo розкрила ще одне внутрішнє розслідування, пов'язане з можливим незаконним привласненням коштів - цього разу футбольним клубом (ФК) "Ворскла". Агентство бачить ризик того, що українські або інші органи влади почнуть розслідування у справі ФК "Ворскла", що може підвищити репутаційний ризик і мати матеріальні фінансові наслідки або несприятливі наслідки для операцій. Якщо таке розслідування буде розпочато, S & P може ще більше знизити рейтинг Ferrexpo. Крім того, агентство не виключає, що такі випадки потенційного незаконного привласнення коштів не відбудуться в майбутньому.

Також S & P вказує на підвищення ризику нестабільності в компанії після заяви на річних зборах 28 травня 2020 року глави ради директорів Стіва Лукаса (Steve Lucas) про рішення піти у відставку з посади голови і з посади члена ради директорів. Крім того, міноритарні акціонери компанії не підтримали Віталія Лісовенка як незалежного директора під час голосування на річних зборах акціонерів, що викликало ще більшу невизначеність в управлінні компанії.

Крім того, міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service у червні підвищило корпоративний рейтинг (CFR) Ferrexpo plc до "B2" з "B3" і його рейтинг імовірності дефолту (PDR) до "B2-PD" з "B2-PD", одночасно змінивши прогноз на "негативний" з "позитивного". Погіршення прогнозу пов'язане з підозрами в привласненні спрямованих на благодійність коштів і низкою відставок в управлінні компанією. Зокрема, в квітні 2019 року міжнародна аудиторська компанія Deloitte LLP відмовилася від продовження роботи аудитором Ferrexpo, а також відмовилися два невиконавчих директора Ferrexpo - Мері Рейлі (Mary Reilly) і Берт Накен (Bert Nacken) - балотуватися на наступний термін до ради директорів компанії на попередніх чергових зборах акціонерів 7 червня 2019 року.

Ferrexpo - залізорудна компанія з активами в Україні.

На Лондонській фондовій біржі (LSE) обертаються акції британської Ferrеxpo plc, яка володіє 100% акцій швейцарської Ferrexpo AG, якій, у свою чергу, належить 100% акцій Полтавського ГЗК і 100% акцій Єристівського ГЗК.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА