07:31 21.06.2020

МВС Білорусі повідомило про 270 затриманих за підсумками передвиборчих пікетів 19 червня

2 хв читати
МВС Білорусі повідомило про 270 затриманих за підсумками передвиборчих пікетів 19 червня

Понад 270 жителів Білорусі були затримані після несанкціонованих масових заходів під час передвиборчих пікетів, повідомила прес-служба МВС республіки.

"Щодо громадян складено понад 270 протоколів про адміністративні правопорушення, переважно за порушення порядку організації або проведення масових заходів, а також непокору законній вимозі посадової особи при виконанні нею службових повноважень", - йдеться в повідомленні.

Йдеться про акцію, яка відбулася минулої п'ятниці в Мінську і низці міст Білорусі.

У відомстві додали, що згідно із законом "учасники масового заходу зобов'язані дотримуватися громадського порядку і виконувати всі законні вимоги організаторів проведеного масового заходу, співробітників органів внутрішніх справ і представників громадськості, які виконують обов'язки з охорони громадського порядку".

"Звертаємося до мешканців та гостей нашої країни не порушувати правопорядок і не створювати конфліктні, провокаційні ситуації", - наголосили в прес-службі МВС.

Як повідомлялося, 19 червня в Мінську, обласних і районних містах відбулись пікети солідарності на підтримку альтернативних претендентів на пост президента республіки, ОМОН і міліція затримали десятки учасників.

Так, на пікети вийшли в Мінську, Бресті, Гомелі, Вітебську, Гродно, Могильові, Жлобіні, Ліді, Бобруйську, Солігорську, Барановичах, Молодечно, Річиці та інших білоруських містах. Про пікети заздалегідь не оголошували ні політичні і опозиційні діячі, ні активісти в соціальних мережах.

Зокрема, були затримані журналісти "Радіо Свобода", Reuters, порталів TUT.BY і Onliner.by та інших ЗМІ. За цих обставин затримання проводилися людьми в штатському.

У четвер в Мінську також відбувся семигодинний пікет солідарності на підтримку альтернативних претендентів на президентський пост. Учасники пікету вишикувалися в п'ятикілометрову чергу уздовж головного проспекту Мінська - проспекту Незалежності. Водії підтримували учасників пікету сигналами.

У Білорусі 19 червня завершився етап збору підписів за висунення претендентів у кандидати в президенти. Пікети зі збору підписів, відповідно до білоруського законодавства, можна проводити без дозволу влади. Серед альтернативних кандидатів найбільше підписів зібрав екс-банкір Віктор Бабарика. У четвер він також був затриманий, як і його син і керівник ініціативної групи Едуард.

Вибори президента Білорусі призначені на 9 серпня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА