07:53 21.06.2020

Азербайджан продовжує карантин до 1 серпня, в Баку і шести містах на два тижні вводять систему СМС-дозволів для населення

2 хв читати
Азербайджан продовжує карантин до 1 серпня, в Баку і шести містах на два тижні вводять систему СМС-дозволів для населення

Влада Азербайджану прийняла рішення продовжити спеціальний карантинний режим до 1 серпня на тлі погіршення ситуації з коронавірусною інфекцією, заявила прес-секретар МЗС Азербайджану Лейла Абдуллаєва на брифінгу в четвер.

Поряд з цим в Баку, Гянджі, Сумгаїті, Ленкорані, Євлаху, Масалли, Джалілабаді і Апшеронському районі з 00:00 21 червня до 6:00 5 липня запроваджується жорсткий карантинний режим, підкреслила Абдуллаєва на брифінгу в четвер.

"У цей 14-денний термін населення цих міст зможе покидати свої квартири тільки на основі СМС-дозволів і спеціальних дозволів", - зазначила вона.

Абдуллаєва додала, що в цей двотижневий термін у цих містах буде заборонена діяльність торгових центрів і молів, об'єкти громадського харчування зможуть працювати тільки на винесення, призупиняється діяльність салонів краси, перукарень, музеїв.

Також вона додала, що в цей період метро працюватиме без обмежень, будуть відкриті парки і бульвари. Абдуллаєва підкреслила, що особам старше 65 років рекомендується не виходити на вулицю в цей період.

Влада Азербайджану також прийняла рішення продовжити обмеження на в'їзд і виїзд в країну до 1 серпня, повідомила прес-секретар МЗС країни.

Термін поточної заборони закінчувався 1 липня.

Таке рішення прийнято з метою не допустити поширення коронавірусу COVID-19.

Абдуллаєва додала, що роботи з повернення громадян Азербайджану на батьківщину будуть продовжені.

"Вчора і сьогодні були повернуті азербайджанські громадяни, що перебували в Туреччині. Вони пройшли тести на коронавірус. Дана практика буде продовжена до 1 серпня", - сказала прес-секретар МЗС.

В'їзд / виїзд до Азербайджану закритий з другої половини березня.

У останні три тижні в Азербайджані спостерігається зростання кількості заражених.

За останніми даними, загальна кількість заражених Covid-19 в республіці досягла 11 тис. 329, вилікувалися - 6192, померли - 139.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА