11:21 22.06.2020

МЗС України презентувало інтерактивну карту світу для планування подорожей за кордон під час пандемії

2 хв читати
МЗС України презентувало інтерактивну карту світу для планування подорожей за кордон під час пандемії

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба презентував інтерактивну карту світу для планування подорожей за кордон під час пандемії.

"Карта, яку ви зараз бачите на своїх екранах, розміщена за класичною адресою МЗС: tripadvisor.mfa.gov.ua і має два рівні інформації: перше - це режим в'їзду для громадян України в закордонну державу... Зелені країни - це країни, куди в'їзд дозволений усім. Жовті країни - в'їзд до цих країн дозволений із посвідкою на проживання і помаранчевий колір - це країни, в'їзд до яких заборонений", - сказав він на онлайн-брифінгу в понеділок.

Друга карта, представлена міністром, демонструє режим транзитного проїзду, де зеленим кольором позначені країни, де транзит дозволений без обмежень, жовтим - транзит можливий за певних умов і бордовим - транзит заборонений.

Кулеба зазначив, що, натиснувши на певну країну на карті транзиту, можна прочитати коротку базову інформацію про те, в якому режимі працює авіатранзит через цю країну. А на рівні режиму в'їзду для громадян України можна ознайомитися з тим, кому в'їзд заборонений, кому дозволений, дані про те, коли інформація оновлювалася востаннє.

"Кожне посольство України, яке відповідає за відповідну країну, регулярно оновлюватиме цю інформацію для того, щоб ви мали доступ до найсвіжіших даних, і таким чином ви зможете бачити, як змінюватиметься ситуація і, відповідно, змінюються можливості для подорожі людини", - запевнив Кулеба.

Він додав, що ця карта є цифровою відповіддю на коронавірусний виклик, і МЗС підтримуватиме її доти, доки у світі залишатимуться обмеження, пов'язані з пандемією. Також Кулеба зазначив, що наразі карту запущено в тестовому режимі.

"Передусім я хочу вам сказати, що навіть якщо ви запланували подорож світом, купили всі квитки і знаєте, як ви дістанетеся з країни "А" в країну "Б", будь ласка, під час подорожі дотримуйтеся максимальних заходів вашої індивідуальної безпеки, тому що коронавірус продовжує вирувати в усьому світі, в різних країнах по-різному, але він є, і дуже важливо, щоб ви не захворіли, залишалися здоровими і щоб ваша подорож минула для вас безпечно", - заявив він.

Міністр також повідомив, що інтерактивну карту було створено завдяки співпраці та підтримці посольства Великої Британії в Україні та програми розвитку ООН в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА