11:26 22.06.2020

Рятувальники планують до вечора закінчити розбір будинку, що обрушився від вибуху в Києві; під завалами можуть бути двоє мешканців - Геращенко

3 хв читати
Рятувальники планують до вечора закінчити розбір будинку, що обрушився від вибуху в Києві; під завалами можуть бути двоє мешканців - Геращенко

Рятувальники розраховують до кінця дня понеділка завершити розбір завалів 10-поверхового будинку в Дарницькому районі Києва на вул. Соломії Крушельницької, 1/5, де о 10:00 21 червня стався вибух, попередньо, газоповітряної суміші, заявляє заступник глави Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Станом на зараз з-під завалів було витягнуто тіла трьох загиблих жителів будинку. Ймовірно, під завалами можуть бути двоє чоловіків, 1967 і 1976 років народження, жителі цього будинку. Рятувальники продовжують цілодобово вручну, ризикуючи своїм життям, розбирати завали, для того щоб врятувати життя людей. До вечора планується повністю закінчити ці роботи", - написав Геращенко в понеділок уранці.

За його словами, секція 10-поверхового будинку, в якій стався вибух і де розташовані 40 квартир, відновленню не підлягає. "Її доведеться акуратно демонтувати без загрози для безпеки сусідніх секцій житлового будинку. Наразі тримальний каркас тримається лише за рахунок спеціальних тросів, що скріплюють плити, які розійшлися в різні боки", - написав заступник міністра.

Геращенко повідомив, що зараз на засіданні державної комісії з питань надзвичайних ситуацій "позитивно вирішується питання про виділення коштів на придбання житла для всіх жителів тих, що втратили свої квартири внаслідок надзвичайної ситуації". Це 40 квартир секції, що вибухнула.

"Деталі будуть в офіційних повідомленнях прес-служби КМУ (Кабміну - ІФ)", - додав заступник внутрішніх справ.

У свою чергу керівник прес-служби управління ДСНС України в Києві Світлана Водолага повідомила, що нині рятувальники вже розбирають конструкції зруйнованої в неділю будівлі на Позняках саме там, де можуть бути двоє постраждалих.

"Ми вже розбираємо завали, усі ці конструкції, які обрушилися на четвертому поверсі. Зараз рятувальники працюють на четвертому поверсі, і, найімовірніше, саме там і є люди", – сказала Водолага в ефірі телеканалу "Прямий" у понеділок уранці.

Вона нагадала, що, за інформацією поліції, один із чоловіків, яких шукають рятувальники, проживав на п'ятому поверсі, а другий - на шостому.

За словами Водолаги, вночі роботи було тимчасово припинено, тому що зовнішня стіна будівлі, яка виходить у двір, почала деформуватися, не можна було допустити "можливого обвалення" і позбавити шансу на порятунок людей, які перебувають під завалами.

"Ми спостерігали за конструкцією, як вона поводитиметься, і було ухвалено рішення, що будемо мінімальним складом ліквідувати наслідки. Тобто зараз тільки троє рятувальників працюють над розбором конструкцій усередині", - розповіла вона.

Представник ДСНС пояснила, що рятувальники ставлять спеціальні розпірки - "від підвального приміщення і вже до сьомого поверху", що надає стійкості конструкції.

У свою чергу на сайті МВС повідомляється, що жителям прилеглого під'їзду №5 (зареєстрована 71 людина) у супроводі рятувальників дозволено забрати з квартир документи та речі першої потреби. Їм запропоновано розміститися в школі-інтернаті №12.

Загалом для проведення робіт залучено понад 460 співробітників і 70 одиниць техніки, зокрема від ДСНС - близько 170 бійців і 30 одиниць техніки.

Як повідомлялося, в неділю о 10:00 у дев'ятиповерховому житловому будинку на вул. Крушельницької, 1/5 у Дарницькому районі Києва стався вибух газу без подальшого горіння, були зруйновані перекриття п'яти поверхів з 4-го по 8-й.

Станом на 11:00 було знайдено загиблою одну людину, ще трьох розблокували з-під завалів, евакуювали 21 людину, тривали роботи з подальшої евакуації жителів будинку. На місці події працює штаб з ліквідації надзвичайних ситуацій, мобільна оперативна група ДСНС і співробітники Національної поліції.

На фотографіях із місця події видно, що вибух майже повністю зруйнував три розташовані одна над однією квартири багатоповерхівки з 5-го до 7-й поверх, зруйновані зовнішні стіни суміжних кімнат у кожній із трьох сусідніх із ними квартир з однієї зі сторін, також місцями пошкоджені перекриття та зруйновані балкони у квартирах на 4-му і 8-му поверхах, розташованих вище та нижче від зруйнованих. В інших квартирах подекуди вибиті шибки. Приблизно за чотири метри від будинку, в якому стався вибух, розташований інший аналогічний 9-поверховий будинок із бетонних панелей.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА