14:51 22.06.2020

З танкера Delfi, що потонув біля Одеси, стався витік пального, вміст нафтопродуктів у воді перевищує норму в 16,4 разу

2 хв читати
З танкера Delfi, що потонув біля Одеси, стався витік пального, вміст нафтопродуктів у воді перевищує норму в 16,4 разу

Згідно з результатами проб, узятих Державною екологічною інспекцією України, вміст нафтопродуктів у Чорному морі в районі пляжу "Дельфін" (Одеса) в 16,4 разу перевищує допустиму концентрацію.

"З танкера "Делфі", затонулого біля Одеси в районі пляжу "Дельфін" ще 22 листопада 2019 року, розлилося пальне. Державні інспектори спільно з представниками Одеської філії ДП "АМПУ" відібрали проби морської води. Встановлено перевищення нормативів гранично допустимої концентрації нафтопродуктів у 16,4 разу", - повідомив глава Держекоінспекції Андрій Мальований у соцмережі Facebook.

Він наголосив, що розлив нафтопродуктів було локалізовано за допомогою сорбентів, проте купатися в морі поки що заборонено.

"Танкер обіцяли прибрати до початку курортного сезону, але так цього й не зробили. Ймовірно, він пролежить на пляжі до осені. Інспектори здійснюватимуть моніторинг води впродовж цього періоду", - наголосив Мальований.

Як повідомлялося, в Одеській затоці зазнав лиха танкер Delfi під прапором Молдови - судно зірвало з якоря.

Як пояснила Адміністрація морських портів України, спочатку танкер перебував у нейтральних водах і не подавав заявок на вхід до Одеського чи Південного морських портів. Але згодом було подано сигнал про те, що судно зазнає лиха, залишилося без палива, з непрацюючим двигуном. У зв'язку з цим рятувально-координаційний центр "Одеса", який прийняв сигнал, почав вживати заходів щодо ліквідації аварійної ситуації. Із судновласником було узгоджено буксирування танкера для постановки до вільного причалу в порту "Очаків".

У ніч на 22 листопада Delfi вдалося закріпитися якорем на відстані близько однієї милі від берега в районі пляжу "Дельфін". Проте, за даними АМПУ, о 5:00 повільний дрейф поновився. Увечері того самого дня рятувальникам вдалося евакуювати з судна трьох членів екіпажу. Їх госпіталізували, лікарі повідомили про перевтому та переохолодження.

Власник судна мав до 31 березня 2020 року вжити заходів для підняття і видалення затонулого танкера з акваторії Одеського морського порту. 1 квітня справу взяла під контроль генпрокурор.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

Найближчої доби в Україні очікуються помірні дощі, місцями заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА