09:01 23.06.2020

SpaceX відклала запуск чергової партії супутників Starlink

2 хв читати
SpaceX відклала запуск чергової партії супутників Starlink

Через негоду в районі космодрому на мисі Канаверал компанія SpaceX перенесла на 25 червня запуск чергової партії з 60 мікросупутників для продовження розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомив спеціалізований американський космічний сайт NASASpaceflight.

У рамках старту, який повинен був відбутися 23 червня, крім супутників Starlink ракета Falcon 9 компанії SpaceX повинна була вивести на орбіту два малих супутники дистанційного зондування Землі Global-5 і 6, які були спроектовані американською компанією Black Sky для здійснення мультиспектральної зйомки Землі в оптичному діапазоні з роздільною здатністю близько 1 метра.

За останніми даними, десятий запуск 60 супутників Starlink повинен відбутися 25 червня о 16:39 за часом Східного узбережжя США (23:39 за київським часом) з космодрому на мисі Канаверал.

Як повідомлялося, остання партія з 58 супутників Starlink була запущена 13 червня. Нинішнє орбітальне угруповання SpaceX вже складається з 538 космічних апаратів. Наразі компанія SpaceX є найбільшим супутниковим оператором у світі. У разі успішного запуску вона матиме на орбіті понад 600 космічних апаратів. Запуск перших 60 супутників Starlink був здійснений у травні минулого року.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів даного типу (а в подальшому - з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет в будь-якому куточку планети. SpaceX повідомила, що вже в 2020 році супутники забезпечать інтернет-покриттям всю територію Північної Америки, а до 2021 року буде охоплена майже вся планета. Загальна сума інвестицій в реалізацію проекту оцінюється в $ 10 млрд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА