12:38 23.06.2020

"МАУ" відсторонила голову дирекції з вантажоперевезень на час службового розслідування обставин загибелі цуценят на рейсі Київ-Торонто

2 хв читати
"МАУ" відсторонила голову дирекції з вантажоперевезень на час службового розслідування обставин загибелі цуценят на рейсі Київ-Торонто

 Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) розпочала службове розслідування за фактом загибелі цуценят на рейсі Київ-Торонто, на час якого усунула керівника дирекції з вантажоперевезень і логістики, а також за власним рішенням наклала ембарго на перевезення тварин повітряними судами В767, починаючи з 19 червня 2020 року.

Як повідомила прес-служба компанії у вівторок, в рамках відкритого кримінального провадження розпочався також процес надання документів Бориспільському відділенню Національної поліції України.

"Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" висловлює свій глибокий сум стосовно загибелі тварин, які перевозилися рейсом Київ-Торонто 13 червня 2020 року. На жаль, причину загибелі тварин досі не встановлено. Підставою для її встановлення є звіт, який видається канадською ветеринарною службою", - йдеться в повідомленні "МАУ".

Компанія зазначає, що регулярно проходить аудит IOSA щодо стандартів безпеки польотів і стандартів, які регулюють, зокрема, перевезення тварин. Що стосується перевезених тварин безпосередньо на рейсі Київ-Торонто, то в авіакомпанії стверджують, що всі вони мали комерційне призначення, за винятком однієї, яка летіла із пасажиром.

Загальна ж кількість тварин на рейсі становила 559 собак і 89 котів, які були розміщені в 337 клітках. На рейсі перевозили собак середнього віку чотири місяці (найпопулярніший вік для комерційних тварин, оскільки експорт тварин у більшості країн дозволяється після щеплення від сказу, яке роблять у зазначеному віці).

"МАУ" також наголосила, що розміщення тварин у клітках більше ніж одна дозволяється, якщо тварини можуть вільно рухатися і переміщатися. Клітки для перевезення тварин мали конструкцію, яка забезпечує вільну циркуляцію повітря.

"Авіакомпанія регулярно здійснює перевезення тварин на замовлення вантажовідправників до Північної Америки, Канади, Тель-Авіву тощо. Варто додати, що перевезення породистих цуценят, особливо брахоцефалів, до котрих належать, зокрема, французькі бульдоги, має певні ризики, котрі знають та розуміють власники цих тваринок", - додали в "МАУ".

Компанія повідомила, що перевезення такої великої кількості тварин на зазначеному рейсі стала можливою, оскільки цей рейс був евакуаційним і кількість пасажирів на ньому становила 92 з 272 доступних пасажирських крісел. У зв'язку з цим у вантажному відсіку літака B767 були вільні ємності.

"МАУ" стверджує, що вантажний салон літака Boeing 767, в якому перевозили тварин (передній, задній і балочний вантажний відсік), повністю вентилюється і є температурно-регульованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА