12:53 23.06.2020

Міністр юстиції: Ми внесемо до ВР свій законопроект щодо люстрації, не чекаючи на рішення КС

2 хв читати
Міністр юстиції: Ми внесемо до ВР свій законопроект щодо люстрації, не чекаючи на рішення КС

Ані у Верховній Раді, ані в Офісі президента немає законопроектів, які відкоригували б закон про очищення влади з урахуванням рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), Кабінет Міністрів внесе такий законопроект до ВР, не чекаючи на рішення Конституційного Суду з цього питання.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", у вівторок під час розгляду в КС подання Верховного суду України та 47 народних депутатів щодо конституційності закону про очищення влади, представник Верховної Ради в КС Ольга Совгиря сказала, що законопроектів у парламенті з цього питання немає.

Відповідаючи на запитання про те, чи є в планах Верховної Ради вносити зміни до чинного закону про люстрацію або ухвалювати інший закон, що регулює люстраційні процедури, вона зазначила: "В плані законопроектної роботи цього немає".

Представник президента в КС Федір Веніславський наголосив, що немає сумнівів у тому, що люстрація була потрібна, але оскаржуваний у КС закон про очищення влади "у багатьох своїх положеннях сумнівний".

Відповідаючи на запитання про те, чи готують в Офісі президента законопроект, який відрегулював би спірні люстраційні питання з урахуванням рішення ЄСПЛ, Веніславський зазначив: "В Офісі президента точаться дискусії щодо підготовки законопроекту, наразі законопроекту немає, тривають попередні консультації".

У перерві слухання справи міністр юстиції України Денис Малюська нагадав журналістам, що Міністерство юстиції України розробило законопроект, який регулює люстраційні питання, законопроект буде внесено на розгляд Кабміну найближчим часом.

Відповідаючи на запитання агентства про те, чи не доцільно дочекатися рішення КС щодо конституційності закону про очищення влади, перш ніж вносити до парламенту новий законопроект, щоб уникнути помилок повторно під час ухвалення закону, Малюська сказав: "Звісно, чекати - найбільш зручна позиція, але у нас є рішення ЄСПЛ і рішення судів про стягнення мільйонних сум чи не щомісяця. Завдавати збитків державі й чекати, тому що краще дочекатися Конституційного Суду, це не опція для нас. Безумовно, нам цікава позиція Конституційного Суду. Але наскільки у мене склалося враження, їм також цікава наша думка, і вони чекають, що ми приберемо левову частку проблем своїм законопроектом".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА