13:08 23.06.2020

24 червня до України прибуде літак із засобами медичного захисту та апаратами ШВЛ від державних і приватних осіб та організацій Китаю

1 хв читати
24 червня до України прибуде літак із засобами медичного захисту та апаратами ШВЛ від державних і приватних осіб та організацій Китаю

24 червня до Києва з пекінського аеропорту Шоуду прибуде військово-транспортний літак Іл-76 із вантажем гуманітарного призначення для України, зібраного за організаційної підтримки посольства України у КНР.

"На борт повітряного судна завантажено близько 125 куб. м засобів медичного захисту, а також 10 апаратів штучної вентиляції легенів, загалом 1300 ящиків загальною вагою 13 тонн", - повідомляється у вівторок на сайті посольства України в Китаї.

Благодійниками, які надали зазначену допомогу для України, виступили 39 китайських державних органів, корпорацій, урядів провінцій і місцевого рівня, Пекінська організація товариства Червоного Хреста КНР, приватні організації та особи.

Надана ними безоплатна допомога адресована 36 одержувачам медичних засобів, серед яких лікарні, навчальні заклади, органи влади України, які розподілятимуть засоби серед кінцевих одержувачів відповідно до потреб.

Складний процес оформлення вантажу взяли на себе фахівці з питань митного супроводу та правових питань, що працюють у Китаї. Сприяння в комунікації з китайськими партнерами надавала команда волонтерів, громадян України.

Посольство висловлює особливу подяку китайській компанії AVIC International, яка на безоплатній основі надавала своє складське приміщення для зберігання допомоги, українській компанії "Метінвест", яка оплатила брокерські послуги, а також переліт зазначеного літака.

Зазначена гуманітарна ініціатива здійснюється під патронатом міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА