14:02 23.06.2020

У Києві СБУ викрила групу проросійських пропагандистів, які закликали до поділу території України

1 хв читати
У Києві СБУ викрила групу проросійських пропагандистів, які закликали до поділу території України

Служба безпеки України припинила в Києві діяльність групи проросійських провокаторів, які закликали до порушення територіальної цілісності України, повідомляє прес-центр СБУ.

"За даними попереднього слідства, пропагандисти, один з яких має російський паспорт, знімали та поширювали в інтернеті сепаратистські матеріали і сприяли розпалюванню міжнаціональної ворожнечі. Зловмисники, зокрема, агітували за порушення державних кордонів та створення на території окремих областей України псевдодержавних утворень. Також встановлено, що зловмисники часто були учасниками маніпулятивних сюжетів на російських пропагандистських телеканалах", - йдеться в повідомленні.

Так, експертиза показала, що зняті зловмисниками відеоматеріали містять публічні заклики до посягання на територіальну цілісність та недоторканність України.

Під час слідчих дій за місцем проживання і тимчасового перебування учасників групи правоохоронці вилучили антиукраїнські матеріали, сценарії та звіти про антидержавні інформаційні кампанії, гроші, надані спонсорами з РФ, носії інформації, заборонену літературу, а також пам'ятні нагороди Московського вищого військового командного училища.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України, слідчі СБУ повідомили про підозри організатору групу та його спільнику.

Наразі тривають слідчі дії, перевіряється інформація про можливу причетність окремих російських політичних сил і громадських організацій до фінансування антиукраїнських пропагандистських акцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА