16:03 23.06.2020

ЄС спільно з ВООЗ передали Україні місячний запас ЗІЗ для 50 лікарень на EUR1 млн

3 хв читати
ЄС спільно з ВООЗ передали Україні місячний запас ЗІЗ для 50 лікарень на EUR1 млн

Європейський Союз спільно з Європейським регіональним бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) передали Україні гуманітарний вантаж із місячним запасом засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) для медиків 50 лікарень першої хвилі всіх регіонів.

Віце-прем'єр з питань євроінтеграції Ольга Стефанішина під час прес-брифінгу з нагоди передання ЗІЗ зазначила, що загальна вартість вантажу становить EUR1 млн.

"Сьогодні вночі в Україну прибув гуманітарний вантаж із ЗІЗ загальною вартістю понад EUR1 млн", - повідомила вона, додавши, що можливість отримання такого вантажу забезпечена за рахунок координації зусиль офісу віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції за підтримки ООН, ВООЗ і фінансування ЄС.

"Така можливість стала реальною завдяки запущеному прем'єр-міністром і президентом механізму єдиної координації заходів з протидії коронавірусу в Україні", - уточнила Стефанішина.

За словами віце-прем'єра, партія ЗІЗ містить 50 тис. медичних масок, 250 тис. халатів, 125 тис. респіраторних масок, 50 тис. захисних щитків і 2,5 тис. спеціальних окулярів. Допомогу буде передано до 50 визначених МОЗ лікарень.

"Ця партія покриває місячний запас потреби лікарень у ЗІЗ. Усі засоби відповідають стандартам ВООЗ", - додала вона.

У свою чергу тимчасовий повірений у справах Європейського Союзу в Україні Артур Гебаль зазначив, що це постачання - лише частина пакета допомоги ЄС Україні на близько EUR190 млн.

"Ми раді, що можемо надати цю допомогу Україні. Й це лише одна частина нашого пакета допомоги Україні розміром EUR190 млн для боротьби з коронавірусом. Це великий пакет допомоги ЄС Україні, яка передбачає допомогу медпрацівникам, малому, середньому бізнесу та підприємцям. Сьогодні, коли в Україні зростає кількість хворих, коли інфіковані понад 6 тис. медпрацівників, ця підтримка дуже потрібна", - сказав він.

Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко наголосив, що наступне постачання ВООЗ буде використане для розширення потужностей лабораторій.

"Наступне постачання ВООЗ стосуватиметься виключно нарощування потужностей лабораторій. Ми спільно з ВООЗ відпрацювали стратегію розширення тестування на коронавірус в Україні, погодили й точково купуємо устаткування, яке збільшить кількість лабораторних досліджень", - уточнив Ляшко.

Заступник міністра додав, що нині 247 медзакладів першої хвилі забезпечені ЗІЗ.

"У 247 медзакладах першої хвилі є майже 1,5 млн костюмів біобезпеки, понад 7 млн медичних масок, понад 18 млн рукавичок і 1 млн захисних очок, майже 1,5 млн респіраторів - це дає змогу забезпечити наших медиків якісним індивідуальним захистом", - зазначив він.

За словами Ляшка, в Україні зростає кількість нових випадків коронавірусної хвороби, зокрема в західних регіонах.

"Найбільший коефіцієнт зростання порівняно з попередніми сімома днями демонструє Одеська область - 83%. Найбільш критична ситуація щодо можливості впровадження жорсткіших обмежень у нас у західних регіонах, зокрема в Закарпатській, Львівській, Волинській областях. Там реєструється збільшення випадків коронавірусної хвороби", - сказав він.

У свою чергу представник ВООЗ в Україні д-р Ярно Хабіхт відзначив вчасні заходи реагування України на пандемію.

"Від імені ВООЗ я хочу відзначити реагування України на пандемію. (...) Захворюваність в Україні зростає, але вона зростає і в інших країнах. Можемо сказати, що, незважаючи на збільшення кількості випадків в Україні, збільшуються потужності тестування. У разі погіршення ситуації можна призупинити послаблення карантину", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА