16:26 23.06.2020

ЄС і ВООЗ передали українським медикам мільйон одиниць засобів індивідуального захисту в межах реагування на COVID-19

2 хв читати
ЄС і ВООЗ передали українським медикам мільйон одиниць засобів індивідуального захисту в межах реагування на COVID-19

У вівторок, 23 червня, в Україну прибула партія медичних респіраторів і масок, захисних окулярів, щитків і халатів, які допоможуть українським медичним працівникам ефективно й безпечно реагувати на пандемію COVID-19, повідомляє прес-служба представництва Євросоюзу в Україні.

"Вантаж, який налічує близько мільйона одиниць засобів індивідуального захисту (ЗІЗ), був профінансований Європейським Союзом і закуплений ВООЗ у співпраці з іншими установами системи ООН. Він містить 500 тис. медичних масок, 125 тис. респіраторів, 250 тис. халатів, 50 тис. захисних щитків і 2,5 тис. окулярів. Ця кількість ЗІЗ дасть змогу повністю покрити місячну потребу 50 закладів охорони здоров'я в засобах індивідуального захисту для працівників", - ідеться в оприлюдненій інформації.

У представництві ЄС наголошують, що всі засоби були перевірені на відповідність необхідним стандартам якості та безпеки.

У вівторок уранці гуманітарний вантаж зустріли в аеропорту "Бориспіль" (Київ) керівник відділу "Місцевий і людський розвиток" представництва ЄС в Україні Фредерік Куне, а також представник ВООЗ і глава представництва ВООЗ в Україні доктор Ярно Хабіхт.

Представництво ВООЗ в Україні після розмитнення розподілятиме вантаж відповідно до потреб закладів охорони здоров'я, визначених Міністерством охорони здоров'я країни.

Постачання гуманітарного вантажу є частиною програми допомоги Європейського Союзу Україні та ініціативи "Солідарність заради здоров'я", яка здійснюється в партнерстві з Європейським регіональним бюро ВООЗ і спрямована на запобігання поширенню COVID-19 у країні.

"Очікується, що додаткові партії для лабораторій (обладнання, витратні матеріали, реагенти) поставлять наприкінці червня", - додали в представництві ЄС в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

У Херсонській області за добу через обстріли 16 людей дістали поранення

У Чернігові кількість загиблих унаслідок ракетного удару на ранок зросла до 18 людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА