17:01 23.06.2020

Унаслідок негоди в Івано-Франківській області загинули дві людини, одна зникла безвісти, матеріальні збитки оцінюються в 400 млн грн

2 хв читати
Унаслідок негоди в Івано-Франківській області загинули дві людини, одна зникла безвісти, матеріальні збитки оцінюються в 400 млн грн

Унаслідок негоди в Івано-Франківській області дві людини загинули, ще одна зникла безвісти, повідомив голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Віталій Федорів.

"Унаслідок стихії у Верховинському районі відрізані 19 сіл, загинули дві людини й одна людина вважається безвісти зниклою. Сталися руйнування захисних гребель, берегів річок, розмиви доріг і їх перекриття через зсуви", - повідомив він на онлайн-брифінгу у вівторок.

Так, у Верховинському районі на ділянці дороги Ільці-Буркут опинилися заблокованими 40 автомобілів із туристами. Станом на вівторок вони проїхали в с. Красник.

На автодорозі державного значення в с. Микуличин був заблокований рух, проте пізніше його вдалося відновити. Проїзд трасою Криворівня-Чернівці повністю заблокований.

"За прогнозами очікуються сильні опади й подальше значне підвищення рівнів води в річках. Піку стихії очікуємо завтра", - зазначив Федорів.

У понеділок відбулося засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС, на якому було створено постійний штаб із ліквідації наслідків стихії. Органи державної влади спільно з органами місцевого самоврядування і аварійно-рятувальними службами виконують першочергові відновлювальні й рятувальні роботи та евакуаційні заходи.

"Сума коштів, необхідна для відновлення постраждалих об'єктів і територій, за попередніми оцінками, становить понад 400 млн грн. Ми підготувили відповідний проект листа в Кабінет Міністрів України про надання коштів для подолання цієї ситуації. З обласного бюджету також надано субвенцію розміром 1 млн грн і 5625 л дизельного пального для виконання першочергових заходів із ліквідації наслідків стихії", - наголосив голова ОДА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА