07:36 24.06.2020

Прокуратура оскаржить вирок групі, яка здійснила напад на депутата Харківської облради і серію підривів і підпалів аптек

2 хв читати
Прокуратура оскаржить вирок групі, яка здійснила напад на депутата Харківської облради і серію підривів і підпалів аптек

Прокуратура Харківської області має намір добиватися посилення вироку членам групи, обвинуваченим у серії підривів і підпалів аптек мережі "911", а також нападі на депутата облради, голову правління Харківського антикорупційного центру (ХАЦ) Дмитра Булаха.

"Прокуратура Харківської області оскаржить вирок суду стосовно трьох членів злочинної групи ... Зараз прокурором готується апеляційна скарга на судове рішення у зв'язку з невідповідністю висновків суду фактичним обставинам справи і м'якістю покарання обвинувачених", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Як повідомлялося, вдень 30 серпня 2017 року невідомі напали на депутата Харківської облради від партії "Самопоміч", голову правління ХАЦ Дмитра Булаха, коли він йшов від будинку до метро. Потерпілий був доставлений в лікарню швидкої і невідкладної допомоги, де лікарі констатували у нього закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, переломи ребер, забиту рану голови.

Булах повідомив агентству Інтерфакс-Україна, що пов'язує подію зі своєю професійною діяльністю. "Думаю, через професійну діяльність - і в Антикорупційному центрі, і депутатську", - сказав він.

Булах був обраний депутатом Харківської облради від партії "Самопоміч" у 2015 році. У своїх публічних виступах і публікаціях він нерідко критикував керівництво міста та області.

За фактом нападу на Булаха поліція відкрила кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) і ч.1 ст.122 (нанесення середніх тілесних ушкоджень) КК України.

10 травня 2018 року начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Олег Бех заявив, що напад на Булаха скоїли члени групи, підозрюваної в серії вимагань і підривів аптек мережі "911". Він повідомив, що поліція затримала також організатора нападу (колишнього керівника служби безпеки однієї з приватних структур), проте досудове слідство не встановило, хто був замовником нападу.

14 вересня 2018 року обвинувальний акт щодо трьох членів групи був направлений до суду.

16 червня 2020 року Московський районний суд Харкова виніс усім трьом обвинувальний вирок, призначивши одному з обвинувачених покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна, а двом іншим - по 5,5 років позбавлення волі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ударів по Одеській області ймовірно ракетами Х-59, поранено 5 осіб, серед них дитина - Сили оборони півдня

Окупанти протягом дня обстрілювали Нікопольський район, є руйнування - Дніпропетровська ОВА

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА