08:15 24.06.2020

Шмигаль, Аваков і Чечоткін вилетіли до Прикарпаття, де через негоду підтопленими залишаються майже 190 населених пунктів

2 хв читати
Шмигаль, Аваков і Чечоткін вилетіли до Прикарпаття, де через негоду підтопленими залишаються майже 190 населених пунктів

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вилітає до Прикарпаття для координації роботи з подолання наслідків негоди. За інформацією ДСНС, підтопленими залишаються 187 населених пунктів, порушено транспортне сполучення з вісьма селами.

"Жахливі повені на Прикарпатті, Буковині та Закарпатті. Вилітаю до Івано-Франківської області, щоб на місці скоординувати діяльність органів влади у подоланні наслідків негоди", - написав Шмигаль у своєму Telegram-каналі в середу вранці.

Також, за інформацією прес-служби МВС України, до Івано-Франківська разом із прем'єр-міністром вилетіли міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, командувач Національної гвардії України Микола Балан, голова ДСНС України Микола Чечоткін.

За інформацією ДСНС, станом на 7:00 24 червня залишаються підтопленими 187 населених пунктів (Івано-Франківська - 161, Чернівецька - 15, Львівська - 8); - 4 тис. 976 будинків (Івано-Франківська - 4444, Чернівецька - 422, Львівська - 110) п'ять фельдшерсько-акушерських пунктів в Івано-Франківській області; затоплено 3 тис. 302 підвали (Івано-Франківська - 2935, Чернівецька - 257, Львівська - 110), 9 тис. 389 присадибних ділянок (Івано-Франківська - 8688, Чернівецька - 533, Львівська - 168), 3 тис. 286 криниць (Івано-Франківська - 3 тис. 136 і Львівська - 150) порушено транспортне сполучення з вісьма населеними пунктами (Чернівецька - 6, Львівська - 2).

Як повідомлялося, 23 червня прем'єр-міністр доручив розробити комплекс невідкладних заходів із ліквідації наслідків негоди в західних областях України. 25 червня відбудеться засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС).

У рамках підготовки до проведення засідання Шмигаль доручив міністру екології та природних ресурсів Роману Абрамовському, голові Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколі Чечоткіну, головам обласних державних адміністрацій та іншим відповідальним особам підготувати пропозиції про вжиття невідкладних заходів щодо подолання наслідків стихії на території західних областей України.

Найбільш складна ситуація спостерігається на території 12 районів Івано-Франківської області, у Вижницькому та Путильському районах Чернівецької області та в Стрийському районі Львівської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Британський принц Гаррі офіційно підтвердив, що тепер він є резидентом США

РАКЕТНА НЕБЕЗПЕКА ПО ВСІЙ ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА