08:40 24.06.2020

Трамп не віддавав розпорядження знизити темпи тестування на коронавірус

2 хв читати

Президент США Дональд Трамп не вимагав від підлеглих скоротити швидкість тестування населення на наявність коронавірусу, заявив американський інфекціоніст, головний експерт робочої групи з боротьби з коронавірусом доктор Ентоні Фаучі у вівторок.

"Наскільки мені відомо, звичайно, нікому з нас ніколи не говорили уповільнити збір аналізів. Це просто факт. Насправді, ми будемо робити більше тестів", - наводить видання The Hill слова Фаучі, сказані на слуханнях у Палаті представників Конгресу США.

The Hill нагадує, що раніше на мітингу в Талсі (штат Оклахома) Трамп заявляв, що великий масштаб тестування на коронавірус в США в результаті створює образ неблагополучної країни з точки зору епідеміології. Трамп зазначав, що навіть говорив членам своєї адміністрації знизити темпи тестування. Ці слова президента, наголошує видання, викликали хвилю критики, проте згодом сам Трамп на запитання, чи не жартував він тоді, відповідав, що "не дражнився".

Однак у вівторок Фаучі зауважив, що коментарі Трампа не відображають дійсні події адміністрації. "Все навпаки. Ми збираємося робити більше тестів, не менше", - сказав експерт.

Також Фаучі порушив питання створення вакцини проти коронавірусу. За його словами, ця розробка - лише питання часу, і висловив надію, що перші партії вакцини будуть отримані в кінці 2020 року.

The Hill зазначає, що раніше адміністрація Трампа піддалася критиці за повільне нарощування масштабів тестування на вірус. Нині медслужби проводять приблизно 500 тис. тестів у день, проте, на думку експертів з Гарвардського університету, їх потрібно проводити не менше 900 тис.

Згідно з даними порталу Worldometers, в США виявлено найбільше випадків коронавірусу в світі - понад 2,4 млн. Також країна лідирує за кількістю летальних випадків серед інфікованих - 122 877. Одужали понад 1 млн осіб.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА