11:03 24.06.2020

Кількість кіберінцидентів з 17 по 23 червня скоротилася на 3%, кількість DDoS-атак зросла на 40% - CERT-UA

1 хв читати
Кількість кіберінцидентів з 17 по 23 червня скоротилася на 3%, кількість DDoS-атак зросла на 40% - CERT-UA

Система кіберзахисту державних інформаційних ресурсів і об'єктів критичної інфраструктури на об'єктах моніторингу України в період з 17 по 23 червня зафіксувала 44,339 тис. кіберінцидентів, що на 3% менше порівняно з попереднім тижнем.

Згідно з повідомленням держспецзв'язку, оприлюдненим на сайті служби в середу, переважна більшість зафіксованих підозрілих подій стосується виявлення спроб мережевого сканування (48%), нестандартних протоколів або подій (30%), виявлення мережевого трояна (9%), веб-атак (7%) і спроб отримання прав адміністратора (5%).

Система захищеного доступу державних органів до мережі інтернет заблокувала 8,89 тис. різних видів атак, що на 14% більше, ніж попереднього тижня. З них 99% - мережеві атаки прикладного рівня. Було також заблоковано сім DDoS-атак (переважна більшість - на сайти Офісу президента України).

Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA в цей період зареєструвала й опрацювала 5637 кіберінцидентів, що в 12 разів більше, ніж попереднього тижня.

Переважна більшість опрацьованих інцидентів належить до доменної зони UACOM (близько 99%). Основна кількість інцидентів стосується поширення шкідливого ПЗ (98% загальної кількості) та фішингу (1%).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА