11:37 24.06.2020

СБУ блокувала діяльність міжрегіонального конвертаційного центру зі щомісячним обігом у 400 млн грн

1 хв читати
СБУ блокувала діяльність міжрегіонального конвертаційного центру зі щомісячним обігом у 400 млн грн

Співробітники Служби безпеки України припинили діяльність міжрегіонального конвертаційного центру, який щомісяця виводив у тінь майже 400 млн грн, повідомляє прес-центр СБУ.

"За даними досудового слідства, "конверт" діяв у Київській, Сумській та Харківській областях. Організатори надавали замовникам послуги з мінімізації податкових платежів до державного бюджету, легалізації доходів та переведення коштів у готівку. Незаконні фінансово-господарські операції здійснювали через низку фірм із ознаками фіктивності. Деякі з них були оформлені на підставних осіб, зокрема й мешканців тимчасового окупованих територій Донбасу", - йдеться в повідомленні.

Так, правоохоронці здійснили одночасні обшуки в офісних приміщеннях, за місцем проживання та в автомобілях учасників махінації. Було вилучено комп'ютерну техніку, магнітні носії інформації, мобільні телефони, банківські картки, гроші та інші докази протиправної діяльності групи.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, здійснюються слідчі дії.

Наразі накладено арешт на вилучене майно, заблоковано банківські рахунки конвертаційного центру. СБУ перевіряє інформацію про можливу причетність організаторів схеми до фінансування так званих Л/ДНР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА