12:50 24.06.2020

Підтоплення на західній Україні перевершує масштаб 2008 року - Шмигаль

2 хв читати
Підтоплення на західній Україні перевершує масштаб 2008 року - Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що сьогоднішні підтоплення в західних областях країни перевершують масштаб 2008 року.

"Проінспектували рівнинну частину. Зрозуміло, що ситуація критична. Фактично, затоплення перевершує масштаб 2008 року. Затоплено районну лікарню в місті Галич, здійснюється евакуація хворих. Є певні складності через те, що там є хворі на коронавірус", - написав Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Прем'єр зазначив, що видимість обмежена, але пілоти вертольотами доставляють гуманітарні вантажі туди, куди нині це дають змогу погодні умови.

"Ми бачили зараз, що частина доріг затоплена і люди відрізані від цивілізації. Вода, хліб, продукти харчування, медикаменти - це основні речі, які ми вже відправили вертольотом до Верховинського району", - додав він.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував проведення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) для напрацювання заходів із ліквідації наслідків негоди в західних областях України.

З 22 червня в західних регіонах України, які страждають від повеней, введено надзвичайні заходи безпеки.

З регіону вже евакуйовано майже 800 осіб, жертвами негоди стали троє людей.

За інформацією ДСНС, станом на 7:00 24 червня залишаються підтопленими 187 населених пунктів (Івано-Франківська - 161, Чернівецька - 15, Львівська - 8); - 4 тис. 976 будинків (Івано-Франківська - 4444, Чернівецька - 422, Львівська - 110) п'ять фельдшерсько-акушерських пунктів в Івано-Франківській області; затоплено 3 тис. 302 підвали (Івано-Франківська - 2935, Чернівецька - 257, Львівська - 110), 9 тис. 389 присадибних ділянок (Івано-Франківська - 8688, Чернівецька - 533, Львівська - 168), 3 тис. 286 криниць (Івано-Франківська - 3 тис. 136 і Львівська - 150) порушено транспортне сполучення з вісьма населеними пунктами (Чернівецька - 6, Львівська - 2).

Найбільш складна ситуація спостерігається на території 12 районів Івано-Франківської області, у Вижницькому та Путильському районах Чернівецької області та в Стрийському районі Львівської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА