13:41 24.06.2020

У столиці дозволили працювати ресторанам, кафе, басейнам, кінотеатрам і театрам

2 хв читати
У столиці дозволили працювати ресторанам, кафе, басейнам, кінотеатрам і театрам

У столиці уряд дозволив відновити роботу ресторанам, кафе, басейнам для індивідуальних тренувань, театрам і кінотеатрам, заявив мер Києва Віталій Кличко.

"Як ви знаєте, уряд дозволив, і влада згідно з цим видала розпорядження про відновлення роботи в столиці: ресторанів (без дитячих кімнат), кафе, басейнів - для індивідуальних тренувань. А також - проведення культурних і мистецьких заходів чисельністю до десяти осіб. Можуть працювати і театри, і кінотеатри - з обмеженою кількістю відвідувачів і дотриманням дистанції між ними", - зазначив Кличко під час онлайн-брифінгу.

За словами мера, комісія з надзвичайних ситуацій прописала регламенти та умови, за яких можуть працювати заклади. Водночас, за його словами, місто контролюватиме дотримання правил роботи усіма закладами.

"Наголошу: в разі погіршення епідеміологічної ситуації, Київ повернеться до обмежень. Сьогодні кожен має розуміти, що треба берегтися! Дотримуватися елементарних правил: маска в транспорті й в громадських місцях, дезінфектори, соціальна дистанція", - додав Кличко.

Як повідомлялося, в розміщеному на сайті КМДА розпорядженні №58 від 22 червня 2020 року керівника робіт із ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Валентина Мондриївського роботу кінотеатрів, торговельно-розважальних центрів і зон, а також обслуговування в приміщеннях ресторанів і кафе вилучено з переліку заборонених видів діяльності під час карантину в Києві.

Аналогічні пункти містяться в постанові Кабінету Міністрів України №500 від 17 червня 2020 року.

При цьому заборонено діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Продовжують діяти обмеження на проведення госпіталізацій і планових операцій у лікарнях, а також капремонтів житла.

При цьому влада Києва дозволила участь груп більше ніж десять осіб у зовнішньому незалежному оцінюванні, вступних іспитах і в низці інших кваліфікаційних іспитів і тестувань.

Розпорядження встановлює правила початку роботи для органів влади з 8 ранку, з 10 ранку й пізніше - в оптовій і роздрібній торгівлі, поштовій і кур'єрській діяльності, для готелів і хостелів, суб'єктів організації харчування, освіти, страхування, мистецтва, спорту, розваг і відпочинку.

Із документа також вилучено заборону на регулярні й нерегулярні перевезення пасажирів у приміському, міжміському, внутрішньо- та міжобласному сполученні. Крім того, зі списку тих осіб, котрі підлягають самоізоляції, вилучено осіб старше 60 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА