15:44 24.06.2020

"Метінвест" виділив $250 тис. на доставку ЗІЗ та медобладнання з Китаю

2 хв читати
"Метінвест" виділив $250 тис. на доставку ЗІЗ та медобладнання з Китаю

Гірничо-металургійна група "Метінвест" профінансувала доставку з Китаю гуманітарного вантажу із засобами захисту та медичним обладнанням для боротьби з пандемією коронавірусу в Україні.

Згідно з прес-релізом компанії, обладнання на суму понад $1 млн за три місяці зібрало посольство України в КНР від китайських державних і провінційних органів влади, приватних організацій, асоціацій, фондів, компаній і жителів країни.

Як уточнює прес-служба, борт українського військового літака ІЛ-76 доставив тести на коронавірус, медичні захисні маски, респіратори, захисні костюми, рукавички та окуляри, апарати штучної вентиляції легенів, дезінфектори та інфрачервоні термометри.

Держпідприємство "Укрвакцина" розподілить медикаменти між органами влади, медичними закладами і вишами Києва та Київської області, Харківської, Одеської, Луцької, Львівської, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської, Житомирської та Сумської областей.

Організація авіаперельоту з Пекіна до Борисполя обійшлася групі в $250 тис. Літак приземлився в Борисполі вранці 24 червня. Гуманітарний вантаж зустрічали заступник міністра закордонних справ Євген Єнін, заступник міністра охорони здоров'я Ігор Іващенко та генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков.

Топ-менеджер "Метінвесту" зазначив, що група, як і фонди її акціонерів Ріната Ахметова та Вадима Новинського, з перших днів включилася в боротьбу з коронавірусом в Україні: спільно на ці цілі було спрямовано вже близько 500 млн грн.

"За домовленістю з Міністерством охорони здоров'я та Міністерством закордонних справ України "Метінвест" прийняв рішення профінансувати рейс, що перевозить гуманітарний вантаж, який передали українцям прості громадяни Китаю. Це жест доброї волі з боку китайського народу, який ми високо цінуємо", - наголосив голова компанії, слова якого наводить прес-служба.

У свою чергу посол КНР в Україні Фань Сяньжун додав, що "в цій спільній боротьбі з новим вірусом потрібні зусилля всіх відповідних сторін - центрального та регіонального уряду, підприємств".

"Бізнес тут необхідний. Тому український і китайський бізнес тісно взаємодіють один з одним. Україна підтримала Китай на самому початку епідемії, і ми, у свою чергу, приходимо на допомогу в той момент, коли це потрібно вашій країні", - констатував посол.

Євген Єнін наголосив, що цей гуманітарний вантаж - жест солідарності китайського народу з українським в протидії епідемії COVID-19. "Я хочу висловити щиру подяку представникам уряду Китаю, структурам, які передали цей гуманітарний вантаж, а також компанії "Метінвест", яка профінансувала рейс для доставки цього вантажу", - резюмував заступник глави МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА