21:36 24.06.2020

Аваков про наслідки стихії на Прикарпатті: люди в жахливому становищі

2 хв читати
Аваков про наслідки стихії на Прикарпатті: люди в жахливому становищі

Глава МВС України Арсен Аваков у вівторок виїхав в район підтоплень на Прикарпатті, де зустрівся з місцевими жителями і провів оцінку збитків, нанесених стихією.

"З самого ранку з прем'єр-міністром працюємо в Івано-Франківській області. Гірські селеві потоки, розлив річок, рекордний рівень води і підтоплення, більше 50 зруйнованих мостів, розмиті дамби, дороги, зруйновані комунікації, електролінії, водогони", - повідомив міністр у вівторок на своїй сторінці в Instagram.

При цьому Арсен Аваков підкреслив, що жителі гірських районів відрізані від цивілізації і знаходяться в тяжкому становищі: "Головне - в жахливому становищі люди! Стихія... ну і рік видався! Люди дуже страждають, багато хто в один момент залишилися без житла, садів і городів", - зазначив глава МВС.

За словами міністра, масштаб катастрофи перевершує події 2008 року. "Селеві потоки і вода безіменних річок, що розлилась і перетворилася в стрімкі потоки, змітали будинки і викорчовували дерева. Повні, вируючі води Дністра і Тиси змітали все на своєму шляху. Масштаби того, що відбувається, як на мене, перевершують аналогічні події 2008 року", - сказав він.

Арсен Аваков також поінформував, МВС задіяли в регіоні додаткові сили - 4 гвинтокрили доставляють все найнеобхідніше в підтоплені регіони, задіяні 150 нацгвардійців-рятувальників, зведений інженерний загін рятувальників ДСНС. Всього лише в Івано-Франківській області задіяно понад 1500 людей.

"Людям потрібна підтримка. Вони повинні її відчувати - і морально і реально, фізично. Робимо все можливе. Крім вжитих заходів оперативного реагування, уряд вранці виділить гроші з резервного фонду на відновлення критичної інфраструктури і прямої допомоги постраждалим. Без зволікань і злодійства", - зазначив Арсен Аваков.

Глава МВС додав, що особисто проконтролює поставлену задачу через кілька тижнів: "Прорвемось! Втрачене і знесений стихією відновимо - головне людей захистити!" - резюмував чиновник.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА