08:19 25.06.2020

Десятки агентів Секретної служби США пішли на карантин після мітингу Трампа

2 хв читати
Десятки агентів Секретної служби США пішли на карантин після мітингу Трампа

Десятки співробітників Секретної служби США, які були присутні на передвиборчому мітингу президента Дональда Трампа в Талсі (штат Оклахома), були відправлені на самоізоляцію після того, як у двох їхніх колег було виявлено коронавірус, повідомляють американські ЗМІ.

Відповідно до джерел Washington Post, Секретна служба США дала вказівки своїм співробітникам, які працювали під час передвиборчого мітингу Трампа, залишатися в своїх будинках протягом 14 днів.

Тим часом джерело телеканалу CNN в Секретній службі США, який також був на мітингу в Талсі і зараз перебуває на карантині, повідомив, що агенти з Далласа і Х'юстона, які працювали на заході, були попереджені про необхідність самоізолюватись після повернення додому. За його словами, ці кроки були зроблені після того, як у двох агентів Секретної служби, які були присутні на мітингу, був підтверджений коронавірус.

Раніше повідомлялося, що у восьми людей з передвиборчого штабу Трампа був підтверджений COVID-19. Як уточнює Washington Post, двоє з шести заражених були співробітниками Секретної служби США.

За даними CNN, на тлі масового карантину було прийнято рішення протестувати найближчими тижнями на коронавірус агентів Секретної служби, що беруть участь у президентських поїздках. Проводити тести будуть за 24-48 годин до поїздки.

Директор з комунікацій Секретної служби США Кетрін Мілхоан відмовилася назвати кількість заражених і відправлених на карантин співробітників, пославшись на захист медичної таємниці і гарантування оперативної безпеки. За її словами, Секретна служба США залишається "підготовленою та укомплектованою" для виконання різних обов'язків у разі необхідності.

Рішення Трампа провести мітинг у розпал пандемії коронавірусу стало приводом для суперечок. Експерти в галузі охорони здоров'я висловлювали стурбованість тим, що проведення такого великого заходу може призвести до подальшого зростання кількості заражень.

За даними інституту Джонса Гопкінса, в США підтверджено 2 381 538 випадків COVID-19, померли 121 979 людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА