08:26 25.06.2020

Екіпаж Crew Dragon повернеться на Землю не раніше 2 серпня

2 хв читати
Екіпаж Crew Dragon повернеться на Землю не раніше 2 серпня

Новий американський пілотований корабель Crew Dragon компанії SpaceX повернеться на Землю після польоту в складі Міжнародної космічної станції (МКС) не раніше 2 серпня, повідомив заступник керівника програми комерційних польотів НАСА Стівен Стіч.

"Припускаємо, що найближча можливість для відстиковки (від МКС) і повернення на Землю буде найраніше - 2 серпня", - сказав він.

У кінці травня в рамках комерційного контракту з NASA на орбіту стартував перший за майже дев'ять років після завершення програми польотів американських шатлів пілотований космічний корабель США Crew Dragon, розроблений компанією SpaceX. У рамках тестового польоту корабель доставив на МКС американських астронавтів Дагласа Харлі і Роберта Бенкена.

Раніше NASA зазначало, що точна дата повернення Харлі і Бенкена буде залежати від декількох факторів, таких як штатне функціонування їх космічного корабля, виконання ними робіт на МКС і погодних умов у районі посадки капсули в Атлантичному океані і в Мексиканській затоці.

Ще перед запуском представники NASA заявили, що випробувальний політ Crew Dragon може тривати від одного до чотирьох місяців, в залежності від низки технічних і погодних факторів.

Планується, що Бенкен зробить як мінімум два виходи у відкритий космос 26 червня та 1 липня з нинішнім командиром МКС Крісом Кессіді, який у квітні прибув на станцію на російському космічному кораблі "Союз". Дуету належить замінити застарілі нікелево-водневі акумулятори на нові, більш потужні літієво-іонні на опорному сегменті ферми МКС, до якої кріпляться сонячні батареї. Акумулятори були доставлені на МКС в травні японським вантажним кораблем HTV.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА