14:22 25.06.2020

Прем'єр Шмигаль: Ми житимемо в карантинних обмеженнях доти, доки не знайдемо протокол лікування, вакцину від коронавірусу

1 хв читати
Прем'єр Шмигаль: Ми житимемо в карантинних обмеженнях доти, доки не знайдемо протокол лікування, вакцину від коронавірусу

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що Україна житимемо в карантинних обмеженнях доти, доки не буде знайдено протокол лікування, ліки або вакцину від захворювання коронавірусом.

"Поки що ми бачимо, що і червень, і липень ми проживемо в карантинних обмеженнях. У більших або менших, але ми від них не відмовимося. Крім того, ми житимемо в карантинних обмеженнях доти, доки не знайдемо протокол лікування, ліки, вакцину або щось, що зможе нам допомогти управляти летальністю", - зазначив Шмигаль інтерв'ю журналу "НВ".

Також, за словами прем'єра, сьогодні жоден уряд і жодна країна не можуть спрогнозувати, "коли закінчиться COVID-19 і коли закінчиться карантин".

Водночас Шмигаль наголосив, що основна мета зараз - "довести країну з найменшими втратами до моменту знаходження ліків".

"Якщо летальність цієї хвороби сьогодні в Україні між 2,5-2,9%, то класичний грип - це до 1%, близько 0,8% людей помирають. Тут (у випадку COVID-19 - ІФ) майже втричі більше. Причому є країни, де ця летальність перевищує 10%. Це кожна десята людина - це справді страшно, це катастрофа", - констатував він.

Як повідомлялося, в Україні станом на ранок четверга виявлено 994 нові випадки інфікування коронавірусом за добу, 349 осіб із раніше захворілих COVID-19 одужали, 16 померли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

Нелегальні онлайн-казино атакують компанію Favbet - заява

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

За добу на Харківщині 13 постраждалих у результаті ворожих обстрілів

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА