15:11 25.06.2020

Кабмін вніс зміни до постанови про адаптивний карантин

1 хв читати
Кабмін вніс зміни до постанови про адаптивний карантин

Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови про адаптивний карантин, згідно з якими звільнив від обов'язкової обсервації приїжджих за умови негативного ПЛР-тесту, дозволив роботу кінотеатрів, а також дозволив центрам надання адмінпослуг самостійно визначати час початку роботи.

Відповідне рішення уряд затвердив на засіданні в середу з одноденним доопрацюванням.

"Проект акта пропонує внести зміни до постанови Кабміну №392 від 20 травня 2020 року. Пропонується передбачити, що центри надання адміністративних послуг самостійно визначають час початку своєї роботи. Також пропонується вилучити з випадків обов'язкової самоізоляції або обсервації учасників вступних іспитів, зокрема для вступу через освітні центри "Крим-Україна" і "Донбас-Україна", - прокоментував міністр охорони здоров'я України Максим Степанов під час засідання уряду в четвер.

"Крім того, передбачається можливість припинення режиму самоізоляції або обсервації для людей, які перетинають державний кордон і/або контрольні пункти пропуску з тимчасово окупованих територій у разі отримання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР. Також пропонується внести уточнення щодо поліса страхування для іноземців і осіб без громадянства, які перетинають державний кордон. Водночас ми впроваджуємо заборону на роботу кінотеатрів до 1 липня 2020 року, тобто можливість їх роботи з 2 липня, але з чіткими умовами: наповненістю не більше ніж 50%", - додав міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА