15:16 25.06.2020

Якщо суд щодо МН17 вирішить, що для Пулатова потрібно додаткове розслідування, розгляд справи по суті може бути розпочато стосовно трьох інших обвинувачених

3 хв читати
Якщо суд щодо МН17 вирішить, що для Пулатова потрібно додаткове розслідування, розгляд справи по суті може бути розпочато стосовно трьох інших обвинувачених

У разі ухвалення судом у справі про збитий МН17 рішення про проведення додаткового розслідування щодо одного з обвинувачених Олега Пулатова, що може зайняти тривалий час, розгляд справи по суті може бути розпочато стосовно трьох інших - Ігоря Гіркіна, Сергія Дубінського і Леоніда Харченка.

Таку процедуру роз'яснила агентству "Інтерфакс-Україна" суддя, відповідальна за роботу з пресою під час судового процесу Йоланде Вейннобел (Yolande Wijnnobel).

Говорячи про особливості нідерландського судового процесу, співрозмовник агентства констатувала, що наразі суд не розглядає справу по суті.

"Ми розглядаємо (під час нинішніх засідань - ІФ), потрібно чи ні провести ще інші розслідування (як про це наполягає захист Пулатова - ІФ), і якщо це так, то які саме", - сказала вона.

Суддя нагадала, що під час першого і другого блоку судових слухань сторона обвинувачення "презентувала справу і провела огляд слідства, захист же, у свою чергу, сказав, що вони розцінюють слідство як неповне".

"Коли все буде сказано, сторони відреагують (під час засідання в п'ятницю - ІФ). І врешті суд має ухвалити рішення, яке розслідування має бути або взагалі жодного. Якщо суд вирішить, що потрібно провести додаткове розслідування, тоді є низка опцій - він може доручити слідчому судді провести розслідування, але також може бути віддано розпорядження прокуратурі провести розслідування. Нині все вирішує суд ", - констатувала Вейннобел.

При цьому вона особливо наголосила, що слухання по суті, в рамках яких розглядатимуть саму справу, і "на підставі якого має бути ухвалено рішення винен чи ні", розпочнуться тільки тоді, коли слідство буде завершено.

"Розгляд справи по суті не може розпочатися, якщо слідство (щодо Пулатова - ІФ) не завершено", - пояснила суддя.

Відповідаючи на запитання, чи будуть у такому разі відбуватися подальші судові засідання, вона не виключила, що "в період, за який вестиметься це слідство, суд знову збереться обговорити, як саме проходить слідство, що має ще відбутися".

"Раніше було заплановано, що слухання продовжаться у вересні. У перший день цієї сесії вони розглянуть, як відбувається розслідування, і що ще має бути зроблено. Доти, доки всі сторони не будуть задоволені слідством, суд не розпочнеться по суті", - повторила Вейннобел.

При цьому вона не змогла спрогнозувати, коли справу розглядатимуть по суті.

"Нині дуже складно сказати, коли може розпочатися розгляд справи по суті. Прокурор уже сказав, що якщо це (додаткове розслідування для Пулатова - ІФ) триватиме довгий час, суд, можливо, почне розглядати справу по суті щодо інших обвинувачених. Ми не знаємо, коли суд може ухвалити таке рішення", - сказала суддя.

Як відомо, перший блок судового процесу розпочався в Нідерландах 9 березня і тривав декілька днів. Другий блок розпочався 22 червня, причому відповідно до планування, він може тривати до 3 липня. Однак уже в середу після виступу захисту Пулатова, який поставив під сумнів усі розслідування, суд зробив перерву до п'ятниці, 26 червня. Очікується, що під час цього засідання обвинувачення озвучить свої заперечення.

Засідання відбуваються за відсутності всіх чотирьох обвинувачених.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА