15:41 25.06.2020

Уряд посилює контроль дотримання протиепідемічних обмежень - Шмигаль

2 хв читати
Уряд посилює контроль дотримання протиепідемічних обмежень - Шмигаль

 Кабінет Міністрів України посилює контроль дотримання карантинних обмежень, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє "Урядовий портал".

"Від тижня до тижня триває зростання (кількості хворих на COVID-19 - ІФ). Завантаженість лікарень значно збільшилася. Є області, в яких завантаженість лікарень становить понад 50%. На жаль, це дуже негативний сигнал і це означає, що ми увійшли до серйозної хвилі захворюваності", - зазначив Шмигаль на позачерговому засіданні уряду в четвер, 25 червня.

У деяких регіонах, повідомив прем'єр, довелося розгортати лікарні другої хвилі на прийом хворих на коронавірус.

"Українські медики й епідеміологи кажуть нам про одну головну причину - люди перестали дотримуватися обмежень, а місцева влада, щоб не втратити якихось політичних балів, продовжує послаблювати обмеження, що залишилися на місцевому рівні. На сьогодні ми отримали в багатьох областях чіткий конкретний результат зі зростання захворюваності, хоча за такої моделі карантину, яку ми ввели, в інших країнах захворюваність не зростає, а тримається на помірному рівні", - наголосив Шмигаль.

У зв'язку з цим уряд з понеділка розпочав акцію з накладення штрафів, поки що переважно на заклади, які не дотримуються карантинних обмежень.

"Але шановні громадяни, ми посилюватимемо контроль дотримання соціального дистанціювання, маскового режиму, дезінфекційних заходів. Це дуже важливо, щоб ми не провалилися в таку хвилю епідемії, яка була в Італії та Іспанії. Прошу всіх бути пильними, відповідальними і дуже виважено ставитися до вимог карантину", - наполягає прем'єр-міністр.

"Якщо ми хочемо вберегти економіку країни від падіння і не закривати країну, не робити повного зупинення і не впроваджувати такий карантин, як це було в березні, є єдиний шлях - усім разом дотримуватися вимог адаптивної моделі карантину - маски, дезінфекція, соціальна дистанція", - зазначив він.

Як повідомлялося, в Україні станом на ранок четверга виявлено 994 нових випадки інфікування коронавірусом за добу, 349 осіб серед раніше хворих на COVID-19 одужали, 16 померли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА