19:39 25.06.2020

"Укрзалізниця" може запустити контейнерні поїзди з Китаю на регулярній основі

2 хв читати
"Укрзалізниця" може запустити контейнерні поїзди з Китаю на регулярній основі

АТ "Укрзалізниця" (УЗ) має намір запустити контейнерні поїзди з Китаю на регулярній основі й готова приймати щомісяця від п'яти таких поїздів.

Як повідомила прес-служба УЗ у четвер, про це йшлося під час чергового засідання робочої групи з питань розвитку інтермодальних перевезень територією України за участю ключових учасників ринку контейнерних перевезень.

"Укрзалізниця" зазначила, що з Китаю 16 червня 2020 року було відправлено другий контейнерний поїзд призначенням на станцію Київ-Ліски. Крім того, на червень заплановані ще два поїзди з Китаю.

"Інтермодальні перевезення мають тенденцію до постійного зростання. Зацікавленість учасників ринку таких послуг у маршрутизації (укрупненні потоків) контейнерних перевезень дозволяє 60% контейнерів перевозити у складі контейнерних поїздів", - йдеться в повідомленні.

За даними УЗ, за п'ять місяців 2020 року було перевезено 185 545 контейнерів у 20-футовому еквіваленті. Частка контейнерних перевезень у загальному обсязі перевезень вантажів залізничним транспортом становила 2,3% проти 1,77% за аналогічний період 2019 року.

"Це ставить перед учасниками транспортного ринку інтермодальних перевезень нові вимоги. Зокрема, необхідність розвитку інфраструктури та подальшого розвитку мережі термінальних комплексів", - наголошується в прес-релізі.

Учасники засідання домовилися розглянути питання державно-приватного партнерства з розбудови мережі терміналів на умовах концесії, обговорити пропозиції щодо перспективних місць їх розташування, а також внести пропозиції до проекту закону "Про мультимодальні перевезення", які стосуються задіювання автомобільного транспорту в таких перевезеннях для забезпечення last mile.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА