20:28 25.06.2020

На Харківщині випускники двох медколеджів погодилися працювати з хворими на COVID-19

2 хв читати
На Харківщині випускники двох медколеджів погодилися працювати з хворими на COVID-19

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер звернувся до керівників навчальних закладів, що готують медиків, із проханням допомогти впоратися з дефіцитом кадрів в обласному диспансері радіаційного захисту та обласній інфекційній лікарні, де лікують хворих із підтвердженим діагнозом COVID-19.

"Ми вкрай потребуємо медичних працівників, і ми просимо вас, можливо, підключити інтернів, можливо, підключити викладацький склад, який має можливість практикувати, тому що це зараз необхідно", - сказав Кучер на нараді в четвер. Відеозапис наради оприлюднила прес-служба Харківської ОДА.

"Ми вже отримали лист від Міністерства охорони здоров'я у зв'язку з тим, що ми відкрили всі лікарні, які були лікарнями першої хвилі. Ми визначатимемо лікарні другої хвилі. Найближчим часом їх буде визначено. І тут постає питання: якщо у нас недостатньо лікарів у лікарнях першої хвилі, що ми робитимемо з наступною низкою лікарень, наскільки ми зможемо забезпечити належну меддопомогу з урахуванням відсутності лікарів у цих лікарнях?", - додав Кучер.

Найгостріше нестача кадрів відчувається в обласному диспансері радіаційного захисту. В. о. директора Ірина Пирогова зазначила, що за останній тиждень звільнилося 15 людей, багато хто написав заяву про відмову працювати з хворими з коронавірусною інфекцією.

"У нас пішли всі анестезіологи. Залишилася одна (анестезіолог - ІФ), три терапевти, лікарів інших спеціальностей - один, шість медсестер, шість санітарок. Це йдеться про реанімацію", - сказала Пирогова.

Як повідомив директор обласної інфекційної клінічної лікарні Павло Нартов, закладу практично вдалося розв'язати проблему нестачі лікарів, але середнього та молодшого персоналу, як і раніше, гостро бракує.

"Спочатку був дефіцит насамперед лікарів: анестезіологів, інфекціоністів... У нас спочатку були 24 лікарі-інфекціоністи, нині 27 ставок, працює 26 лікарів: 18 постійно і 8 сумісників. Крім того, ми прийняли на роботу ще двох лікарів-терапевтів. Сьогодні ще прийшов один лікар-інфекціоніст, ми його також візьмемо, і щодо інфекціоністів у нас повністю буде закрито питання. Шість лікарів-анестезіологів є. Крім того, ми взяли додатково п’ять лікарів-анестезіологів. Зараз у нас не один лікар-анестезіолог чергує, а вже двоє в лікарні. Є питання серед медичного персоналу. У нас 17 вакансій середнього медперсоналу і 25 - молодшого", - сказав Нартов.

Про згоду випускників працювати з пацієнтами з коронавірусною інфекцією заявили директори двох медичних коледжів. За словами директора Харківського обласного медичного коледжу Едуарда Хомченка, про це повідомили вже кілька медичних сестер, рентген-лаборант і кілька фельдшерів. А директор Куп’янського медичного коледжу Олег Брянцев повідомив, що 9 випускників готові йти в диспансер радіаційного захисту, 16 - в обласну інфекційну лікарню. Але він зазначив, що необхідно буде вирішити питання з гуртожитком для цих випускників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА