07:36 26.06.2020

Правоохоронці викрили схему привласнення державних коштів через фіктивні послуги з утилізації небезпечних відходів

1 хв читати
Правоохоронці викрили схему привласнення державних коштів через фіктивні послуги з утилізації небезпечних відходів

Правоохоронці викрили схему привласнення державних коштів через фіктивні послуги з утилізації небезпечних відходів, повідомляє прес-служба Офісу Генерального прокурора України.

"За даними слідства, учасники схеми з використанням підконтрольних підприємств з 2017 року здійснювали фіктивну фінансово-господарську діяльність з утилізації небезпечних відходів за державні кошти, не маючи відповідних потужностей, персоналу, транспорту та інших умов. Небезпечні відходи у великій кількості утилізували незаконним способом шляхом скидання без переробки, що завдало непоправної шкоди довкіллю України. Крім того, низка підприємств здійснювали видалення небезпечних медичних відходів лікувальних установ, зокрема, пов'язаних з СОVID-19", - йдеться в повідомленні, на офіційному сайті Офісу генпрокурора в четвер.

Правоохоронці провели обшуки в Києві та Одесі в офісних і виробничих приміщеннях, приміщеннях учасників злочинної схеми. Вилучено документи фіктивної фінансово-господарської діяльності залучених підприємств, друку, кліше директорів, комп'ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, грошові кошти.

"Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вживаються заходи для накладення арештів на вилучене майно, блокування рахунків і встановлення збитків державі та довкіллю", - підсумували в Офісі генпрокурора.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА