10:55 26.06.2020

Директору і заступнику директора Морської пошуково-рятувальної служби повідомлено про підозру у зловживанні владою

2 хв читати
Директору і заступнику директора Морської пошуково-рятувальної служби повідомлено про підозру у зловживанні владою

Правоохоронці повідомили про підозру у зловживанні владою директору Морської пошуково-рятувальної служби (МПРС) і його заступнику, повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Під час досудового розслідування встановлено, що у 2017 році зазначені особи підписали договір оперативного лізингу (оренди) семи автівок Volkswagen із заздалегідь визначеним приватним підприємством. Проте з’ясувалося, що відповідно до умов договору підприємство за три роки користування сімома автівками, вартість яких на ринку сягає майже 9,7 млн гривень, мало сплатити понад 16,3 млн гривень і після користування повернути їх приватній компанії. Тобто фактично вартість користування цими автівками майже у 2,5 раза перевищувала їх реальне придбання", - зазначено у повідомленні.

У рамках виконання договору казенне підприємство за перший рік використання перевело на рахунки приватної компанії 7,6 млн грн, що становить 78% від ринкової вартості автомобілів.

"І лише після втручання правоохоронних органів, які в рамках досудового розслідування проводили активні слідчі дії, приватне підприємство віддало шість автівок у безоплатну власність КП "МПРС", - повідомляє САП.

Директору МПРС і його заступнику інкриміновано ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Антимонопольний комітет України за матеріалами Національного антикорупційного бюро України та САП провів власне розслідування і встановив факт змови учасників відкритих торгів, організованих КП "МПРС". У результаті компанію-переможницю тендеру з постачання автомобілів АМКУ та другого учасника торгів, який діяв із переможцем у змові, оштрафовано на 204 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА