12:48 26.06.2020

Пошкоджений вибухом будинок на Позняках у Києві буде повністю демонтовано - Кличко

2 хв читати
Пошкоджений вибухом будинок на Позняках у Києві буде повністю демонтовано - Кличко

Пошкоджений від вибуху житловий будинок на Позняках у Києві буде повністю демонтовано, повідомив міський голова столиці Віталій Кличко.

"Уже розробляють спеціальний проект, як це зробити, щоб не сталося нових обвалів і щоб не нашкодити сусіднім будинкам", - заявив Кличко на онлайн-брифінгу в п'ятницю.

Крім того, спеціальна комісія здійснила обстеження сусідніх секцій біля багатоповерхового будинку на вул. Соломії Крушельницької, 1/5, і будинку на вулиці Григоренка, 41. До обстеження будівель було залучено фахівців державного підприємства "Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій".

За висновком інституту, пошкоджень сусідніх секцій і будинку на вул. Григоренка, 41, які могли б вплинути на їхній обвал, фахівці не виявили. Тому штаб із ліквідації надзвичайних ситуацій ухвалив рішення про повернення жителів зазначених будинків до своїх квартир.

"Висновки ж про причини вибуху в будинку зробить Державна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Експертиза триває. Працюють і правоохоронні органи. І винуватці цієї трагедії мають понести відповідальність!" - зазначив мер Києва.

Як повідомлялося, 21 червня о 10:00 в Дарницькому районі Києва на вул. Соломії Крушельницької, 1/5, у десятиповерховому житловому будинку стався вибух попередньо газоповітряної суміші без послідуючого горіння. Унаслідок вибуху п'ятеро людей загинули, п'ятеро дістали травм.

За інформацією МВС, пошкоджено 40 квартир одного під'їзду, де зареєстровано 125 громадян. Зруйновано 16 квартир із дев'ятого до четвертого поверху.

Раніше Кличко підписав розпорядження про виділення компенсації постраждалим унаслідок вибуху в житловому будинку на Позняках. Усі постраждалі сім'ї отримають по 50 тис. грн. Тим, хто дістав важких травм, виділять по 80 тис. грн, жителям з ушкодженнями середньої тяжкості виплатять по 70 тис. грн, ті, у кого легкі травми, отримають по 60 тисяч, люди, які втратили близьких, отримають по 100 тис. грн за кожного загиблого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА