12:58 26.06.2020

Військові навчання РФ "Кавказ-2020" є елементом тиску на Україну - ГУР Міноборони

2 хв читати
Військові навчання РФ "Кавказ-2020" є елементом тиску на Україну - ГУР Міноборони

Військові навчання Збройних сил Російської Федерації "Кавказ-2020" будуть використані російським керівництвом для демонстрації військової могутності Україні та державам Європи, а також є елементом тиску на Україну, заявляють у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

"У цей час посилиться інформаційна кампанія Росії, зокрема з використанням українського інформаційного простору. Основна мета полягатиме у залякуванні та нав'язуванні на всіх рівнях думки про незворотність виконання російських вимог щодо окупованих територій і можливості Кремля відстоювати свої інтереси з використанням військової сили", - сказав на онлайн-брифінгу у п'ятницю представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький.

За словами Скібіцького, у зв'язку з цим між Головним управлінням розвідки Міністерства оборони, Генеральним штабом ЗСУ, командуванням об'єднаних сил налагоджено чітку взаємодію з обміну розвідувальною інформацією. За результатами розвідки навчання ЗС Росії "Кавказ-2020" буде підготовлено відповідний аналіз і пропозиції про нейтралізацію загроз від РФ, додав він.

Представник Головного управління розвідки Міноборони також наголосив на тому, що цього року під час навчань "Кавказ-2020" буде відпрацьовано весь комплекс заходів із підготовки та застосування російських сил загального призначення.

"До проведення навчань залучатимуться органи управління, об'єднання, з'єднання і частини південного, західного і центрального військових округів, повітряно-космічних сил, військово-морського флоту, повітряно-десантних військ, Росгвардії, інших військових формувань Росії. До участі у навчанні "Кавказ" також запрошені контингенти Збройних сил 17 країн-партнерів. Очікується залучення принаймні 100-120 тис. осіб, 3 тис. бойових броньованих машин, із них щонайменше 500 танків, 300 літаків, 250 гелікоптерів, 50 кораблів і до п’яти підводних човнів", - пояснив він.

Скібіцький також зазначив, що відповідно до заяв військового керівництва Росії цього року навчання "Кавказ" планується провести у глибині території країни на полігонах "Прудбой", "Капустин Яр", "Ашулук".

"Водночас аналіз підготовки до навчань вказує, що ці заяви мають більш пропагандистський і демонстративний характер. Зокрема, окремі епізоди СКШН (Стратегічного командно-штабного навчання - ІФ-У) будуть відпрацьовані у прикордонних із Україною районах Росії, зокрема на полігонах "Кадамовський", "Кузьмінський", а також в окупованому Криму", - сказав він.

Експерт також додав, що, ймовірно, показова фаза СКШН буде проведена у формі декількох двосторонніх навчань на Донському, Кримському, а також Владикавказському операційних напрямках. В акваторії Чорного моря можливе проведення міжфлотського навчання.

"Під час показової фази навчання "Кавказ" не виключаються демонстраційні і провокаційні дії", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА