15:22 26.06.2020

Керівник харківського Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф не відповідає посаді і має бути звільнений, - Кучер

2 хв читати
Керівник харківського Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф не відповідає посаді і має бути звільнений, - Кучер

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер вважає, що керівник КНП "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Віктор Забашта має бути звільнений із обійманої посади і звільнитися сам.

"Я наполегливо пропоную Харківській обласній раді звільнити Віктора Забашту з посади керівника Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф через невідповідність займаній посаді. Більше того, я пропоную Забашті вчинити по-чоловічому, та, не чекаючи рішення обласної ради, покласти заяву про звільнення. Це буде чесно та порядно з вашої сторони, Вікторе Федоровичу", - написав Кучер у своєму Telegram-каналі.

Він пообіцяв також проінспектувати наскільки укомплектований автопарк швидкої та запропонувати облраді створити робочу групу щодо Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

"За результатами перевірок ми поставимо запитання тим, хто мовчав про дефіцит, та виправлятимемо становище невідкладно", - написав Кучер.

За його словами, зробити цю заяву він вирішив після смерті 29-річного громадянина Іраку, якому стало погано під час гри у футбол і він помер.

"Позавчорашня трагедія біля стадіону "Металіст", смерть 29-річного іракця, який загинув через те, що у швидкій не виявилося дефібрилятора, показала, що точка неповернення пройдена. Ситуація у Центрі екстреної меддопомоги зайшла у глухий кут. Протягом останніх місяців із різних джерел я отримував безліч негативної інформації про методи керівництва Віктора Забашти, і вона разюче відрізнялася від тієї картини, яку надавало нам керівництво Центру. Але смерть іноземного громадянина, у якого було б більше шансів вижити, якби у швидкій було необхідне обладнання, стала останньою краплею", - написав Кучер.

Як повідомлялося, увечері 24 червня під час гри у футбол на тренувальному полі біля стадіону "Металіст" стало погано 29-річному громадянину Іраку. Медикам, які прибули на місце, врятувати чоловіка не вдалося. Він помер. Поліція розпочала досудове розслідування за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України з позначкою "природна смерть" і призначила експертизу.

У відділі комунікацій ГУ Нацполіції запевнили, що під час слідства буде перевірено інформацію користувачів соцмереж про те, що у бригади медиків не виявилося дефібрилятора.

Директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта у коментарі кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" інформацію про відсутність дефібрилятора спростував.

"У всіх бригад є дефібрилятори, вони справні. У цьому випадку дефібрилятор не використовували за медичними показаннями. У хворого була асистолія. Це протипоказання для здійснення проведення дефібриляції", - сказав Забашта.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

18 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

Частка компаній, які планують роботу на 2 роки вперед, у березні зросла на 11,2 п.п.

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА